Την Πέμπτη (17/10) το μεσημέρι για 4,5 ώρες ο ειδικός εκπαιδευτής VAR της FIFA, Κάρλος Χεσούς Γκόμεθ ανέλυσε στους εκπροσώπους των ομάδων της Σούπερ Λίγκα φάσεις, που έγιναν από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι τώρα και την χρησιμότητα του VAR.

Μεταξύ των φάσεων, που ανέλυσε ο Γκόμεθ ήταν αυτές στο ματς του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, αλλά και το τρίτο γκολ του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ.

Και για τις τρεις φάσεις, είπε, ότι "η γραμμή της Nova δεν είναι αποδεκτή από το VAR και δεν μπορούσε με σιγουριά να πει κανείς αν είναι, η δεν είναι οφ-σάιντ. Αυτές οι φάσεις είναι γκρίζες. Η γραμμή του VAR είναι σε συγκεκριμένη γωνία , ώστε να φαίνεται αν προεξέχει κεφάλι, σώμα, πόδι. Χωρίς αυτή την γραμμή σε αυτές τις φάσεις κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος".

Στη συνέχεια, όμως, ρωτήθηκε ο Γκόμεθ, από τον Κώστα Κωστάντο (εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού) "αν ο διαιτητής του αγώνα μπορούσε να πάει να δει ο ίδιος την φάση του γκολ της Ξάνθης στο 94′, επειδή έκρινε το παιχνίδι" και η απάντησή του ήταν σαφής: "Ναι έχει αυτό το δικαίωμα ο διαιτητής να πάει να δει το οφ-σάιντ και να πάρει ο ίδιος την απόφαση, για φάση, που κρίνει το παιχνίδι". Κάτι, που δεν έκανε ο Κομίνης στην φάση αυτή και έδειξε, ότι δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη.

Επίσης στην διάρκεια του σεμιναρίου ειπώθηκε, ότι από τις 36 αποφάσεις του VAR μέχρι τώρα οι 28 άλλαξαν σωστά τις αρχικές αποφάσεις, άρα είχαμε 28 λάθος σφυρίγματα!. Όσον αφορά στη γραμμή του VAR έχει κόστος και ειπώθηκε από τους ανθρώπους της ΚΕΔ, ότι αναζητούνται τα χρήματα, για να την αγοράσουν και βρίσκονται σε συζητήσεις.

Photo credits: Eurokinissi

Πηγή: SPORT 24