Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μπαρτσελόνα, Άγιαξ και Φρένκι Ντε Γιονγκ ήταν πολύωρες και σκληρές. Όλες οι πλευρές πιέστηκαν. Ο ατζέντης του Ολλανδού μέσου, Χασάν Τσετίνκαγια μίλησε σε σουηδικό Μέσο, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε τις ημέρες των μίτινγκ για να γίνει η μεταγραφή.

Στο πιο ενδιαφέρον μέρος της εξομολόγησης του εκπροσώπου του Ντε Γιονγκ, πρωταγωνιστής είναι ο Πεπ Σεγκούρα. Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα με θητεία σε ΑΕΚ (βοηθός του Φερέρ) και Ολυμπιακό (βοηθός του Λεμονή και έπειτα πρώτος προπονητής) λύγισε όταν τελικά όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν.

Ο Τσετίνκαγια είπε στη συνέντευξή του ότι ο Πεπ Σεγκούρα άρχισε να κλαίει όταν έγινε το deal.

"Η Μπαρτσελόνα βρισκόταν σε πίεση για να γίνει η μεταγραφή. Δεν έχω δει τέτοια πράγματα στο παρελθόν. Ήταν τόσο ανακουφισμένοι που πέτυχαν τη συμφωνία που ο τότε αθλητικός διευθυντής, Πεπ Σεγκούρα άρχισε να κλαίει όταν υπογράψαμε τα έγγραφα".

Μάλιστα, ο ατζέντης παραδέχεται πως βλέποντας την αντίδραση του Σεγκούρα δάκρυσε κι εκείνος. Υπενθυμίζουμε πως η μεταγραφή του Ντε Γιονγκ κόστισε 75 εκατ. ευρώ, ενώ ο παίκτης έφτασε κοντά τόσο στην Σίτι, όσα και στην Παρί.

Πηγή: SPORT 24