Δεν ήθελε να πει μεγάλα λόγια. Έχει ζήσει και καλές και άσχημες εποχές της Εθνικής, οπότε γνωρίζει και τις δύο πλευρές ενός νομίσματος. Ακόμη κι έτσι, ο Γιάννης Μπουρούσης δεν μπορούσε παρά να παραδεχθεί ότι η φετινή ομάδα είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα, για να γυρίσει στα μετάλλια μετά από δέκα χρόνια. Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση της πρεμιέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο το Μαυροβούνιο (1/9 στις 15:00) και εξήγησε πως έφτασε η ώρα για πράξεις στο παρκέ ώστε οι αντίπαλοι που θα θέλουν να κερδίσουν τον MVP του ΝΒΑ να βρίσκουν τοίχο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα σέντερ:

"Καλώς ήλθατε στην Κίνα, στην οποία βρίσκομαι όπως ξέρετε τα τελευταία δύο χρόνια. Θα είναι ένα δύσκολο ματς το αυριανό, έχουμε προετοιμαστεί τα τελευταία δύο χρόνια γι’ αυτό το τουρνουά. Είναι σημαντικό να δείξουμε από αύριο κιόλας συγκέντρωση. Το Μαυροβούνιο είναι πολύ καλή ομάδα, έχει καλούς ψηλούς και πρέπει να παίξουμε σκληρά. Πρέπει να είμαστε ομαδικοί, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο για να κερδίσουμε. Το ίδιο θα θέλει και το Μαυροβούνιο, είναι το πρώτο ματς και όλοι θα έχουν πίεση. Είναι διαφορετικά τα φιλικά από τα επίσημα παιχνίδια. Το ίδιο θα συμβεί και με τη Βραζιλία, την αντιμετωπίσαμε πριν από επτά χρόνια σε ένα πολύ δυνατό ματς.

Όλοι θέλουν να μας κερδίσουν, όλοι ξέρουν ότι ο Γιάννης είναι ο MVP του ΝΒΑ, πιο πολύ τους ενδιαφέρει να κερδίσουν εκείνον παρά την Ελλάδα. Πρέπει όλοι να μείνουμε μαζί σαν μια γροθιά για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Θα έχουμε άγχος, θα έχουμε πίεση αλλά η ομάδα βρίσκεται σε καλό στάδιο αυτή τη στιγμή. Πρέπει σε αυτά τα τρία πρώτα παιχνίδια να προσαρμοστούμε και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη φάση. Δεν μπορώ να σκέφτομαι το παρελθόν, κοιτάζω το μέλλον και το παρόν, προετοιμαζόμαστε για τα πρώτα παιχνίδια. Ο Γιάννης θα μας τραβήξει όλους, γιατί θέλουμε να πετύχουμε. Πολλά λόγια έχουν ειπωθεί, τώρα καλό θα είναι να κάνουμε και πράξεις στο γήπεδο.

Προσαρμοστήκαμε όσο μπορούμε, στον ύπνο και στο φαγητό. Η ομάδα θα είναι έτοιμη για το αυριανό ματς. Εχουμε κάνει λάθη και ομαδικά και ατομικά στο παρελθόν, τα σκεφτόμαστε μετά όλα αυτά. Από αύριο θα είμαστε εντελώς διαφορετικοί, πρέπει όμως και να το δείξουμε. Να σταματήσουμε τα λόγια, δεν πρέπει να πιέζουμε την ομάδα, όλοι θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό. Είναι πολλά τα δέκα χρόνια…".