Η 1η ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας ολοκληρώθηκε με μερικά ενδιαφέροντα παιχνίδια και ρεκόρ. Εξίσου ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζουν και οι αριθμοί και γεγονότα που παρουσίασε η FIBA σχετικά με την διοργάνωση που δείχνουν ότι υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να πετύχει.

Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα – και απολύτως λογικά – για τους πολλούς μεγάλους απόντες του τουρνουά, ωστόσο η FIBA παρουσίασε την άλλη πλευρά και στάθηκε στους παρόντες. Και αυτό το γεγονός δείχνει ότι στην συγκεκριμένη διοργάνωση θα υπάρχουν 54 ΝΒΑερς, επίδοση-ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης (το προηγούμενο ρεκόρ ήταν οι 45 ΝΒΑερς στο Παγκόσμιο της Ισπανίας το 2014).

Παράλληλα, συνολικά 103 παίκτες που θα βρεθούν στα γήπεδα της Κίνας έχουν εμπειρία από το ΝΒΑ, σε μία ακόμα επίδοση-ρεκόρ, με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι οι 93 παίκτες, πάλι στην Ισπανία το 2014.

Ο παίκτης που αλλάζει τα δεδομένα βέβαια είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα γίνει ο πρώτος κάτοχος του βραβείου του MVP του ΝΒΑ που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο την ίδια σεζόν που κατέκτησε το βραβείο, ενώ ξεχωριστεί αναφορά γίνεται και στους Νίκολα Γιόκιτς (μέλος της καλύτερης πεντάδας του ΝΒΑ), Ρούντι Γκομπέρ (καλύτερος αμυντικός και μέλος της 3ης καλύτερης πεντάδας) και Κέμπα Γουόκερ (μέλος της 3ης καλύτερης πεντάδας.

Στο φινάλε, τονίζεται ότι Σερβία και Γαλλία θα έχουν από 5 ΝΒΑερς στις τάξεις τους, κάτι που δικαιολογεί ότι είναι εκ των φαβορί για ένα μετάλλιο.