Την ανάμειξη του Γιάννη Αλαφούζου στη συζήτηση της διοίκησης του Παναθηναϊκού με τον Άντονι Μουνιέ, αποκάλυψε ο Έλληνας ατζέντης του Γάλλου, Παύλος Τοπίδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Sport24 Radio 103,3.

Ουσιαστικά, ο Τοπίδης προσέγγισε τον Αλαφούζο προκειμένου να "σπάσει τον πάγο" και να αποκαταστήσει τον δίαυλο επικοινωνίας, που είχε καταστεί ανενεργός στη διάρκεια του Αυγούστου.

Ο Νταμπίζας δεν κατάφερε να συνεννοηθεί με τον Μουνιέ και μεταξύ τους είχε δημιουργηθεί μία απόσταση. Επιπροσθέτως, τα στελέχη της ΠΑΕ είχαν προβλήματα στις συνομιλίες τους με τον Γάλλο μάνατζερ του Μουνιέ, αφού εκείνος μετέβαλε συχνά τις θέσεις του και προέβαλε νέες απαιτήσεις, κάθε φορά που διαφαινόταν συμβιβασμός.

Ο Τοπίδης ήταν το μόνο αποδεκτό πρόσωπο για τους παράγοντες του Παναθηναϊκού, το οποίο σχετιζόταν με τον Μουνιέ. Με τη σειρά του, εκείνος ανέλαβε πρωτοβουλία και απευθύνθηκε στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, μεταφέροντας την πρόταση του πελάτη του και τη διάθεση του για την επίτευξη συμβιβασμού.

Ο Αλαφούζος δεν ενεπλάκη στη διαπραγμάτευση και ξεκαθάρισε ότι αρμόδιος για αυτό είναι ο Νίκος Νταμπίζας. Από την άλλη, ο Αλαφούζος ζήτησε από τον τεχνικό διευθυντή του να συνομιλήσει εκ νέου με τον 32χρονο στράικερ και τον ενθάρρυνε να αλλάξει τη στάση που είχε υιοθετήσει μέχρι τότε για την αποζημίωση.

Εξυπακούεται ότι ο Αλαφούζος μερίμνησε για τον συμφέρον του… Στην προοπτική να πληρώσει περίπου 750.000 ευρώ για τον Μουνιέ και την εφορία του, έδωσε εντολή στον Νταμπίζα να διαπραγματευτεί την καταβολή αποζημίωσης ώστε να περιορίσει τη ζημιά…

Photo credits: Eurokinissi