Την πρώτη του προπόνηση με τα πράσινα έκανε την Παρασκευή ο Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός αμυντικός συμμετείχε στο πρώτο μέρος του προγράμματος και ολοκλήρωσε με ατομικές ασκήσεις. Ο Γιώργος Δώνης δεν είχε σκοπό να τον ζορίσει από σήμερα, αφού ο παίκτης υποβλήθηκε και στις εργομετρικής μετρήσεις.

Ασφαλώς, ο ο Σένκεφελντ θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να βρεθεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ο 28χρονος στόπερ αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 5 Μαΐου με τη Melbourne City στα playoffs του αυστραλιανού πρωταθλήματος. Έκτοτε ο ποδοσφαιριστής γυμναζόταν ατομικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά όσο εντατικό και αν είναι δεν μπορεί να αναπληρώσει την ομαδική θερινή προετοιμασία.

Πρακτικά ο Σένκεφελντ δεν θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το πλάνο της τεχνικής ηγεσίας ο Ολλανδός στόπερ θα είναι διαθέσιμος στα τέλη του μήνα η το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου.

Σίγουρα ο Σένκεφελντ δεν θα αρχίσει βασικός στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, όπως διαδόθηκε. Θα είναι μεγάλο ρίσκο για τον Δώνη να χρησιμοποιήσει έναν παίκτη ο οποίος δεν θα βρίσκεται στο 100% της φόρμας του και θα κινδυνεύσει να εκτεθεί. Ο Σένκεφελντ θα πάρει το χρόνο του για να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία του Δώνη και θα παίξει όταν θα είναι έτοιμος.

Ο Σένκεφελντ μίλησε με τον Δώνη για την κατάσταση του και τόνισε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να τεθεί το συντομότερο στη διάθεση του. Ο Ολλανδός αμυντικός θα ακολουθήσει έξτρα πρόγραμμα, όμως είναι "βαρύ" κορμί και επιβάλλεται να μην υπερβάλλει, αλλιώς θα υποστεί μυϊκό τραυματισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παναθηναϊκός: Προς ΟΦΗ ο Στάικος, Γιάννινα ο Παντελάκης, δανεικός ο Κόναν
Παναθηναϊκός: Πρώτη για Περέα κόντρα στον ΟΦΗ
Παναθηναϊκός: Σένκεφελντ όπως λέμε Μολέντο