Όταν δεν έχεις αρκετά χρήματα, αναγκάζεσαι να ρισκάρεις… Αυτό είναι ένα αξίωμα στην ελεύθερη αγορά, αφού εκ του ασφαλούς κινείσαι μόνο όταν έχεις επαρκή κεφάλαια. Όμως, εάν δεν έχεις την πολυτέλεια, θα πάρεις ρίσκα με την ελπίδα να δικαιωθείς και να βρεις αυτό που ψάχνεις.

Ο Νίκος Νταμπίζας έχει να επιλύσει αυτό το πρόβλημα. Με ένα μικρό για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού μπάτζετ, υποχρεούται να συγκροτήσει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ που θα διεκδικήσει στόχους. Εφικτό; Ναι, αλλά μόνο με ρίσκα και το Sport24.gr εξηγεί ποια ανέλαβε ο Νταμπίζας, μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε…

ΡΙΣΚΟ Νο1: Το Sport24.gr είχε γράψει ότι ήταν στρατηγική επιλογή η ανισομερής κατανομή του μπάτζετ στην επίθεση σε σχέση με την άμυνα και ο Νταμπίζας το επιβεβαίωσε. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού θα κριθεί στη διάρκεια της σεζόν για την απόφαση του να μην υπάρχουν έμπειροι αναπληρωματικοί στη μεσαία γραμμή και στα άκρα της άμυνας.

ΡΙΣΚΟ Νο2: Ο Νταμπίζας έχει χωρίσει τους παίκτες από την ακαδημία σε κλίμακες και τους αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο και με ανάλογες αποδοχές. Για παράδειγμα, οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μαυρομάτης είναι ένα γκρουπ, οι γεννημένοι το 2001 ένα άλλο και ούτω καθεξής. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι παίκτες το ίδιο ταλέντο και την ίδια προοπτική, οπότε υπάρχει το ρίσκο κάποιος να μην ικανοποιείται με την κοινή αντιμετώπιση και να χαθεί.

ΡΙΣΚΟ Νο3: Ο Νταμπίζας επέλεξε το καλοκαίρι να μην προτείνει αποζημιώσεις στους "κομμένους" και να πιέσει για την αποδέσμευση τους χωρίς αντάλλαγμα. Η τακτική του απέδωσε μόνο με τον Άλτμαν και δεν έφερε αποτελέσματα με τον Μουνιέ, τον Οικονόμου και τον Τζανδάρη. Πλέον, ο Αλαφούζος ενδέχεται να επιβαρυνθεί με περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ για παίκτες οι οποίοι θα κάθονται…

ΡΙΣΚΟ Νο4: Ινσούα, Γιόχανσον, Διούδης, Χρήστος Δώνης έχουν συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2020 και ο Κουρμπέλης μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Ο Νταμπίζας υποστήριξε ότι θα τους αξιολογήσει στους επόμενους μήνες, πριν καταθέσει προτάσεις για την ανανέωση των συμβολαίων τους. Κάτι που σημαίνει πως ίσως να αργήσει, αφού οι παίκτες στους τελευταίους μήνες της συνεργασίας τους πάντα απαιτούν περισσότερα.

ΡΙΣΚΟ Νο5: Η ΠΑΕ εξυγιαίνεται μέσω της λιτότητας από τις οφειλές σε παίκτες, οι οποίοι είχαν μακροχρόνιες δεσμεύσεις με την ΠΑΕ. Ο Νταμπίζας το φετινό καλοκαίρι έφερε αρκετούς ξένους με τριετή συμβόλαια, δεσμεύοντας εκ νέου τον Παναθηναϊκό. Σαφώς οι αμοιβές είναι μικρότερες σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση, αλλά δεν παύει να είναι ένα γκρουπ παικτών που έχει "δεθεί" για μία τριετία με το Τριφύλλι.