Η Εθνική προηγήθηκε με τον Γιώργο Μασούρα, είχε δύο δοκάρια, ακυρωθέν γκολ, αλλά “πλήρωσε” μία ολιγωρία της άμυνας και έδωσε τη δυνατότητα στο Λίχτενσταϊν να πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα (1-1) στο ΟΑΚΑ, αποδεικνύοντας πως είναι “βαριά άρρωστη”.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ανδρέας Σάμαρης μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV και χαρακτήρισε "ήττα" την ισοπαλία (1-1) κόντρα στο Λίχτενσταϊν, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το αποτέλεσμα και ανέφερε πως η ομάδα χρειάζεται ανανέωση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

"Όλοι είμαστε απογοητευμένοι. Μας άξιζε αυτή η ήττα. Γιατί για ήττα πρόκειται. Δεν καταφέραμε να βάλουμε ένα δεύτερο γκολ. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ. Κι οι παίκτες θα το αλλάξουν μαζί με τον προπονητή. Θα πρέπει να επιμείνουμε το νέο σχέδιο του προπονητή με πειθαρχία. Να επιμένουμε χωρίς να σκύβουμε το κεφάλι. Θα πρέπει να κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του".

Για το πώς θα αντιστραφεί το κλίμα κι αν μπορούν να βρουν όρεξη για τη συνέχεια των προκριματικών: "Πρέπει να βρούμε την όρεξη. Δεν έχουμε κάνει υπερήφανους τους Έλληνες. Θα πρέπει να βρούμε τη δύναμη, όσοι θα κληθούν να τα δώσουν όλα για τους Έλληνες. Αυτά τα τέσσερα παιχνίδια θα βοηθήσουν τον προπονητή να βγάλει συμπεράσματα για τη συνέχεια, τόσο στο Nations League όσο και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου".

Για τη δήλωση του Βασίλη Τοροσίδη, πως η ομάδα χρειάζεται ανανέωση: "Ο Βασίλης έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και ξέρει να αξιολογεί τις καταστάσεις. Συμφωνώ με τον Βασίλη. Η ανανέωση, όμως, θέλει χρόνο. Νομίζω πως είναι μία μεταβατική περίοδος. Αποτύχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ο προπονητής θα δει πολλά πράγματα και εντός και εκτός γηπέδου. Το κλίμα είναι καλό, αλλά η ομάδα δεν μπορεί να το μετουσιώσει στο γήπεδο. Θα πρέπει να πεθαίνουμε ο ένας για τον άλλο. Να είμαστε σαν αδέρφια".

Για το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια: "Αυτό που δεν κάνουμε είναι ότι δεν καταφέρνουμε να βγάλουμε το οικογενειακό κλίμα στο γήπεδο. Έχουμε αλλάξει έξι προπονητές τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν είναι εύκολο πράγμα για μία Εθνική ομάδα. Η Φινλανδία μας κέρδισε γιατί έχει ένα πλάνο τα τελευταία χρόνια, με συγκεκριμένο προπονητή και συγκεκριμένους παίκτες. Εμείς δεν το έχουμε καταφέρει αυτό. Όμως, δεν το συζητάω καν για παιχνίδια όπως το σημερινό. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Θεωρώ πως μπορούσαμε να βάλουμε πιο πολλά γκολ. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας".

Photo Credits: Eurokinissi