Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο πλαίσιο της Media Day του Ολυμπιακού για την σεζόν 2019/20, παίρνοντας την σκυτάλη από τους Ντέιβιντ Μπλατ και Γιώργο Πρίντεζη, αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας, το νέο στυλ των “ερυθρόλευκων”, τα σημεία που πρέπει να βελτιώσουν και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά την απόφαση να αγωνιστεί η ομάδα μόνο στην EuroLeague.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού δήλωσε:

Για τον νέο Ολυμπιακό: "Πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα, να βρούμε τον τρόπο να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι θα παίξουμε καλή άμυνα, θα βρούμε ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο και να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας σημεία. Να παίξουμε ένα μπάσκετ που θα κερδίζει. Σημαντικό να κερδίζει για την ψυχολογία μας".

Για το έλλειμμα δημιουργίας που φάνηκε να έχουν οι "ερυθρόλευκοι" στα φιλικά: "Ελπίζω να βελτιωθούμε στο κομμάτι της δημιουργίας. Πάντα δημιουργούσα για τους συμπαίκτες μου. Διαφορετικό να δημιουργείς από ένα ή το δύο. Εγώ ελπίζω να βελτιωθούμε και να έχουμε καλύτερο παιχνίδι".

Για το γεγονός ότι πλέον ο Ολυμπιακός θα αγωνίζεται μόνο στην EuroLeague και πόσο θα τον επηρεάσει αυτό: "Και για εμάς αυτό είναι κάτι καινούριο. Είχα χρόνια να έχω μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Πρέπει να προσαρμοστούμε αυτό. Κανείς δεν ξέρει αν θα μας επηρεάσει αυτό το γεγονός ή όχι".

Για τη νέα EuroLeague: "Έτσι οπως είναι η Ευρωλίγκα δεν πρέπει να χάσεις εκεί που δεν πρέπει να χάσεις, γιατί μετά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Ας μην γελιόμαστε. Υπάρχουν εξαιρετικές ομάδες. Πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλά για να είμαστε στην 8αδα. Είναι πολλή ανταγωνιστική η EuroLeague και χρειάζεται να κάνεις μεγάλες νίκες για να πας μακριά".

Για το τι περιμένει από τον κόσμο του Ολυμπιακού: "Από τον κόσμο περιμένω να μας βοηθήσει όπως το κάνει πάντα, αφού είμαστε μία καινούρια ομάδακαινούρια ομάδα. Να μας βοηθήσει, να μας σπρώξει να πάρουμε αποτελέσματα. Μετά την Βιλερμπάν στην πρεμιέρα, έχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας και ελπίζουμε να τον έχουμε μαζί μας".

Πηγή: SPORT 24