Ο πρώτος τελικός της Α1 μπάσκετ γυναικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ήταν συγκλονιστικός και κρίθηκε στην τελευταία φάση. Το καλάθι που σημείωσε η Τσάστιτι Ριντ στην εκπνοή κρίθηκε εκπρόθεσμο από τους τρεις διαιτητές του αγώνα (Τσαρούχα – Ανδρικόπουλος – Καλδίρης), με το «τριφύλλι» να καταθέτει ένσταση μετά το φινάλε της αναμέτρησης για τον τρόπο με τον οποίο πάρθηκε η απόφαση.
Λίγη ώρα αργότερα, υπήρξε η πρώτη τοποθέτηση του συλλόγου για τον πρώτο τελικό, μέσω του κειμένου που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του κι αφορούσε στην αναμέτρηση. Εκεί, όπου ο τίτλος του κειμένου είναι “έγραψαν ιστορία…” με τον πρόλογο να αναφέρει:
“Απίστευτες καταστάσεις στο ΣΕΦ με το ματς να κρίνεται από το youtube του Ολυμπιακού, αφού οι διαιτητές σκαρφάλωσαν στην εξέδρα με τους οπαδούς του Ολυμπιακού και για πρώτη φορά στα χρονικά του αθλήματος πήραν απόφαση με βάση αυτό που είδαν εκεί. Ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει ένσταση. Να σημειωθεί ότι οι διαιτητές δέχτηκαν επίθεση στο ημίχρονο“.