Οι Παραολυμπιακοί Aγώνες του Τόκιο θα δώσουν μια φωνή σε άτομα με αναπηρία, τα οποία έχουν μείνει πίσω κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Άντριου Πάρσονς.

Μετά την αναβολή των Αγώνων του Τόκιο 2020, λόγω της παγκόσμιας κρίσης στην υγεία, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν πλέον στις 24 Αυγούστου και ο Πάρσονς είπε ότι ήρθε η ώρα να επικεντρωθούν όλοι στην «απίστευτη εμπειρία» που θα έχουν οι αθλητές στην Ιαπωνία.

«Είναι η στιγμή που μπορούμε να δώσουμε μια φωνή στον κόσμο των δισεκατομμυρίων ατόμων με αναπηρία, σε μια στιγμή όπου πρέπει να ακουστούν περισσότερο, γιατί έχουν μείνει πίσω κατά τη διάρκεια μιας κρίσης» δήλωσε στο paralympic.org.

Μια άνοδος στα κρούσματα κορονοϊού στην Ιαπωνία οδήγησε τους εμπειρογνώμονες υγείας και τις ιατρικές ομάδες να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ μια διαδικτυακή αναφορά που ζητούσε την ακύρωση των Αγώνων υπογράφηκε από εκατοντάδες χιλιάδες άτομα.

Ωστόσο, ο Πάρσονς είπε ότι οι αθλητές μπορούν να είναι σίγουροι για μια ασφαλή εμπειρία στο Τόκιο, με εξετάσεις Covid-19, περιορισμούς στην κίνηση και μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων, μεταξύ των μέτρων που ισχύουν.
 «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατέψουμε όχι μόνο τους συμμετέχοντες στους Αγώνες, αλλά και τον πληθυσμό της Ιπαωνίας» δήλωσε ο Πάρσονς. «Η πιθανότητα κάποιου να είναι θετικός και να έρθει σε επαφή με έναν ντόπιο είναι πολύ απομακρυσμένη, επειδή το έχουμε σχεδιάσει έτσι. Αυτή η εμπειρία δεν θα είναι μόνο καταπληκτική στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και ασφαλής».



Filathlos.gr