Το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης Νέων ανδρών κατέκτησε ο ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης στην κατηγορία των 74 κιλών στην ελευθέρα μετά τη νίκη του με 12-9 επί του Τούρκου Ίσα Ντεμίρ.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και ο Κουγιουμτσίδης παρά το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ δεν τα παράτησε. Τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα ο Ελληνας πρωταθλητής βρέθηκε πίσω στο σκορ με 8-9, αλλά με τέσσερις διαδοχικούς πόντους πήρε την σπουδαία νίκη.

Λίγο μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου ο Έλληνας αθλητής σημείωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που με κάνει πραγματικά ευτυχισμένο και να αισιοδοξώ για το μέλλον».

Για τον αγώνα με τον Τούρκο Ντεμίρ σχολίασε: «Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος με μεγάλη ένταση. Δεν ξεκίνησε ιδανικά και έπρεπε να κυνηγήσω το σκορ. Ημουν πολύ συγκεντρωμένος και ήθελα πάρα πολύ τη νίκη. Γι αυτό δεν εγκατέλειψα τον αγώνα». Αν και είχαν μείνει ελάχιστα δευτερόλεπτα ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης δεν παράτησε τον αγώνα. «Δεν σκεφτόμουν κάτι συγκεκριμένο. Ημουν κοντά στο σκορ και ήθελα να τον νικήσω. Η αποφασιστικότητα, η θέληση και φυσικά η τύχη ήταν στο πλευρό μου».

Τέλος ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης μίλησε για την επόμενη ημέρα: «Μετά από μία τέτοια αναμέτρηση και μια περίοδος πολύ σημαντικών αγώνων θα χρειαστώ λίγη ξεκούραση και μαζί με τον προπονητή μου θα φτιάξουμε το πρόγραμμα. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στην οικογένειά μου, στον προπονητή μου Θέμη Ιακωβίδη που είναι πάντα στο πλευρό μου. Θα ήθελα, επίσης, να αφιερώσω το μετάλλιο στην μνήμη των αδικοχαμένων Ποντίων, καθώς για εμάς είναι μια ξεχωριστή ημέρα η σημερινή».

 



Filathlos.gr