Το ύψος γυναικών ήταν το αγώνισμα που ξεχώρισε το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του τελικού της σειράς Diamond League στη Ζυρίχη.
Η Ρωσίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος Μαρίγια Λασίτσκενε νίκησε και πήρε το διαμάντι (30.000δολάρια) με άλμα στα 2μ.05. Η πρωταθλήτρια του ύψους σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και ρεκόρ μίτινγκ. Δεύτερη έμεινε η Ουκρανή Μάχουτσικ που ισοφάρισε τη φετινή της επίδοση (2μ.03) και τρίτη η Αυστραλή Νίκολα Μακντέρμοτ με 2μ.01.
Στη σφαιροβολία ανδρών ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης Ράιαν Κρούζερ νίκησε εύκολα με βολή στα 22μ.67. Στη σφαιροβολία γυναικών νίκησε η Αμερικανίδα Μάγκι Ίουεν με 19μ.41.
Στο μήκος σ νικητής ήταν ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ με 8μ.17 (+0,1), ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών πρώτη ήταν η Σέρβα Ιβάνα Σπάνοβιτς με 6μ.96 (+0,2).
Στα 5.000μ. η Φράνσιν Νιονσάμπα από το Μπουρούντι πήρε τη νίκη με 14.28.98, αφήνοντας πάλι πίσω της την Κενυάτισσα Έλεν Ομπίρι με 14.29.68.
Στα 5.000μ. ανδρών νίκησε ο Αιθίοπας Μπερίχου Αρεγκάουι με 12.58.65.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αγώνες έγιναν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το στάδιο της Ζυρίχης. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές και η διοργάνωση ήταν άκρως επιτυχημένη
Το απόγευμα της Πέμπτης συνεχίζεται η σειρά. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει 25 τελικούς. Στο επί κοντώ γυναικών θα πάρει μέρος η Κατερίνα Στεφανίδη.