Όπως καταγράφεται στη νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Newsbomb.gr, η Kυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση φαίνεται να διατηρεί τις δυνάμεις της και να τις αυξάνει ελαφρώς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μην πείθει με την αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθεί. Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16 με 18 Μαΐου σε δείγμα 1.004 ατόμων, όταν ο πρωθυπουργός επισκεπτόταν τις ΗΠΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είχε επανεκλεγεί στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 35% έναντι 26,1% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 8,9%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 14,2% ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 5,5% και το ΜέΡΑ25 με 3,6%. Στην προηγούμενη έρευνα της MRB το Μάρτιο, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ήταν κατά 2,2% μεγαλύτερο, ενώ η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 9%.
Ιδιαίτερη σημασία έχουν και τα ποσοστά στην παράσταση νίκης, με το 47,9% των ερωτηθέντων να βλέπει νίκη του κυβερνώντος κόμματος και το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 17,1. Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα διαμορφώνεται στο 30,8%.
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39,1% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα (διαφορά 12,1%).
Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37,1%, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 32,8%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει 28,1%. Μάλιστα σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Μαρτίου, τα ποσοστά Κυριάκου Μητσοτάκη αυξήθηκαν κατά 1,8%. Αξιοσημείωτο είναι ότι η δημοτικότητα του Νίκου Ανδρουλάκη μειώθηκε κατά δύο μονάδες.
Την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, το 67,9% την αξιολογεί μάλλον αρνητικά/σίγουρα αρνητικά και το 27,1% σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά. Η αντιπολιτευτική στάση του ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 58,5% αρνητικές αξιολογήσεις και 26,3% θετικές. Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 61% την κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά και θετικά/μάλλον θετικά το 35,5%. Σε σχέση, δηλαδή, με τη έρευνα του Μαρτίου η εικόνα της κυβέρνησης παρουσιάζει και εδώ βελτίωση, καθώς οι αρνητικές γνώμες ήταν τότε 61,8% και οι θετικές 35,1%