Μετά από 89 συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ξεκίνησε σήμερα, η αγόρευση της εισαγγελέα της έδρας για τις κατηγορίες που βαρύνουν την 35χρονη, ότι προσπάθησε να σκοτώσει και εντέλει δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της, εννέα μήνες αργότερα με κεταμίνη.
Η 35χρονη κατηγορούμενη παρακολουθεί την πρόταση της κ. Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου με μεγάλη προσοχή, όπως και ο πρώην σύζυγός της, αλλά και οι συγγενείς της.
Η εισαγγελική λειτουργός ξεκίνησε την πρότασή της με περιγραφή των πραγματικών περιστατικών που απασχόλησαν την πολύκροτη δίκη, δηλαδή από την εισαγωγή της άτυχης Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, τον Απρίλιο 2021, όπου και υπέστη ανακοπή καρδιάς, με αποτέλεσμα να υποστεί πολύ σοβαρή εγκεφαλοπάθεια.
Η εισαγγελέας μάλιστα, αναφέρθηκε και σε περιστατικό οικογενειακής έντασης, που προηγήθηκε της εισαγωγής της 9χρονης στο νοσοκομείο.
«Φτάνουμε. στις 6 Απριλίου 2021 όπου απομακρύνεται από όλους και όλα, κλείνεται στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, στέλνει ένα μήνυμα στο κ. Δασκαλάκη «να προσέχεις το παιδί, σ’ αγαπώ πολύ!». Κινητοποιείται ο κ. Δασκαλάκης, ειδοποιεί την οικογένεια της κατηγορούμενης, η αδερφή της την εκλιπαρεί να γυρίσει πίσω.
Με έντονο ύφος η αδερφή της της στέλνει «θα σε χώσουν στην ψυχιατρική, έλα πίσω θα μείνεις μόνη σου, έθαψες δυο παιδιά. Σήκωσε το τηλέφωνο τώρα και έλα να μιλήσουμε». Την πείθουν να επιστρέψει στο παιδί της και πηγαίνει στην Ιάλισο στο σπίτι της μητέρας της», ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.
Ακολούθως η κ. Σπυριδωνίδου εξιστόρησε λεπτομερώς τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη νοσηλεία της κόρης της στο νοσοκομείο Πατρών.
«Ξημερώματα κατά τις αναφορές της μητέρας της, το παιδί πετάγεται στον ύπνο του και υποστηρίζει ότι νιώθει δυσφορία. Μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Κατά την αναφορά της μητέρας το παιδί έχει εκδηλώσει επιληπτικό επεισόδιο. Η γιατρός από αυτό το επεισόδιο δεν επείσθη καθώς το παιδί δεν είχε απώλεια συνείδησης.
Επειδή δε μπορούσε να εξηγήσει το περιστατικό, ρώτησε αν το παιδί κατά λάθος πήρε χάπια στο σπίτι. Δεν επιβεβαιώθηκε από πουθενά ότι το παιδί είχε πάρει χάπια. Το κρίσιμο ζήτημα στις 8 Απριλίου το πρωί είναι η κλινική εξέταση του παιδιού. Εκεί δεν προέκυψε τίποτα το ανησυχητικό.
Το περιστατικό προβλημάτισε το νοσοκομείο περισσότερο από κοινωνικής πλευράς. Είχε γίνει γνωστό τι είχε συμβεί το παιδί. Μας είπε η διοικήτρια του νοσοκομείου ότι η Τζωρτζίνα ήταν ένα υπερπολύτιμο παιδί. Δόθηκε απόλυτη προτεραιότητα στη Τζωρτζίνα. Έγινε σύσταση για νευρολογική εξέταση του παιδιού.
Η περιγραφή του κ. Κατερέλου, του νευρολόγου για το πώς εκδηλώνεται ένα επιληπτικό επεισόδιο δεν υπήρχε στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, ούτε περιγράφηκε έτσι από τη μητέρα. Ήθελαν να δουν μήπως το παιδί έπαθε νευρολογική κρίση. Έγινε νευροεγκεφαλόγραφημα, έγινε και μαγνητική εγκεφάλου και δεν υπήρξε το παραμικρό εύρημα στη μικρή.
Μέσα σε 24 ώρες έγιναν δυο εγκεφαλογραφήματα, μία μαγνητική, δύο καρδιογραφήματα, είχε γίνει πλήρης εξέταση της μικρής, ήταν έτοιμη να πάρει εξιτήριο», περιέγραψε αναλυτικά, επισημαίνοντας ότι το παιδί, παρά τις αναφορές της μητέρας, δεν είχε διαπιστωθεί ότι είχε κάποιο πρόβλημα υγείας.
Η δικαστική αίθουσα είναι κατάμεστη και η εισαγγελική αγόρευση αναμένεται να είναι μακρά.