Ο ρατσισμός βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της προσοχής σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και αυτή τη φορά η καταγγελία είχε τεράστιο αντίκτυπο.

Ο αστέρας της Παλμέιρας U-20, Λουίτζι, ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του μετά τον αγώνα, καθώς δεν άντεξε μετά τις προσβολές που υπέστη από τους οπαδούς της Σέρρο Πορτένιο, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του U-20 Copa Libertadores.

Ο νεαρός επιθετικός ρωτήθηκε για τα συναισθήματά του μετά τον αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να το πιστέψει όταν άκουσε την ερώτηση και επέκρινε το γεγονός ότι δεν του είχαν πει για το ρατσιστικό περιστατικό που υπέστη:

«Όχι, όχι. Είναι σοβαρό αυτό; Δεν θα με ρωτήσεις για την επίθεση ρατσισμού που μου συνέβη σήμερα; Πραγματικά; Πόσο καιρό θα το αντέχουμε αυτό; Πες μου, μέχρι πότε; Αυτό που μου έκαναν είναι έγκλημα, δεν θα το ρωτήσεις;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Παλμέιρας κέρδισε τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση με 3-0 επί της Σέρρο Πορτένιο, καθώς η ομάδα της Παραγουάης φιλοξενεί την ηπειρωτική διοργάνωση και μετά το τελευταίο σφύριγμα η ατμόσφαιρα ήταν πολύ φορτισμένη μεταξύ των δύο ομάδων αλλά και με τους φιλάθλους που παρέμειναν στις εξέδρες.

Μόλις ηρέμησε, ο Λουίτζι παρακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου που συνήθως δίνει η Conmebol και ξέσπασε σε κλάματα, θυμίζοντας τη συναισθηματική φόρτιση που υπέστη. Ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 80ο λεπτό, φαινόταν επίσης να κλαίει στον πάγκο όταν ο αγώνας διακόπηκε εξαιτίας αυτών των ρατσιστικών προσβολών.

Ο Λουίτζι, 18 ετών, είναι μία από τις μεγάλες υποσχέσεις της ομάδας του Σάο Πάολο και έχει ήδη πετύχει δύο γκολ ως επαγγελματίας. Φέτος έχει συμμετάσχει σε οκτώ αγώνες του Παουλιστάο και την περασμένη σεζόν έπαιξε σε τρεις αγώνες του Μπραζιλεϊράο. Το πρώτο του γκολ ήρθε σε μία αναμέτρηση εναντίον της Φλαμένγκο.

Source link