Όταν ο Προμηθέας έκανε το «μπαμ» στις αρχές του έτους φέρνοντας στην Πάτρα τον Τζέριαν Γκραντ, οι… μυημένοι γνώριζαν ότι κάποια πράγματα θα αλλάξουν. Γιατί ο Αμερικανός γκαρντ δεν είναι τυχαία περίπτωση παίκτη. Κι αποτελεί τεράστια επιτυχία για την ομάδα της Πάτρας που τον έφερε στην Ελλάδα.

Στο τρίμηνο που βρίσκεται στη χώρα μας ο Τζέριαν Γκραντ άλλαξε όλη τη μορφή του Προμηθέα. Αλλά και του πρωταθλήματος. Μόνο τα στατιστικά του μπορούν να βεβαιώσουν γι’ αυτό. Ο Αμερικανός γκαρντ που θα κλείσει τα 29 του χρόνια τον Οκτώβριο είναι ο ορισμός του ηγέτη.

Είναι ο game changer του Προμηθέα όπως είχαμε αναφέρει. Και βέβαια έχει βάλει πλώρη για μεγάλα πράγματα με την ομάδα του. Σε ατομικό επίπεδο, είναι μέσα στα φαβορί για MVP του πρωταθλήματος. Σε ομαδικό επίπεδο έχει ήδη μια πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Τα υπόλοιπα θα φανούν στην πορεία.

Όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η περίπτωση του Τζέριαν Γκραντ δεν αφήνει αδιάφορο τον Ολυμπιακό. Τα όσα κάνει φέτος, η ποιότητα που έχει ως παίκτης, αλλά και η προσωπικότητα που βγάζει, έχουν υποχρεώσει τους Πειραιώτες να εξετάζουν την περίπτωσή του.

Ειναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί σε διαφορετικό επίπεδο φέτος σε ό,τι αφορά στην περιφέρεια. Δεν θα ψάξει για εργαλεία και ρολίστες (στυλ Τζένκινς), αλλά για παίκτες με προσωπικότητα και προοπτική. 

Ο Γκραντ στην πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία (ήρθε στον Προμηθέα απευθείας από το NBA) δείχνει ικανός ν’ ανταπεξέλθει σε υψηλό επίπεδο, δηλαδήστην Euroleague.

Προς το παρόν απομένει να δούμε που θα καταλήξει η χρονιά με τον Προμηθέα. Για τα υπόλοιπα έχουμε το χρόνο μπροστά μας να τα δούμε. Εκκρεμεί και η συνάντηση του Γιώργου Μπαρτζώκα με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο όπου τα πράγματα θα μπουν σε μια σειρά.

Ο Τζέριαν Γκραντ στο μικροσκόπιο του ΟλυμπιακούFilathlos.gr