Ανατροπή της τελευταίας στιγμής: Όλα τα μέτρα που ανακοινώνονται αύριο
Ανατροπή της τελευταίας στιγμής: Όλα τα μέτρα που ανακοινώνονται αύριο

Σε φάση επανεκκίνησης μπαίνουν κάποιες δραστηριότητες από την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο Άκης Σκέρτσος, η κυβέρνηση αποφάσισε το σταδιακό άνοιγμα αναλογιζόμενη την κούραση που υπάρχει στους πολίτες από το πολύμηνο Lockdown.

Άλλωστε, πλέον τα μέτρα περιορισμού τηρούνται ελάχιστα με τις εικόνες του κόσμου σε κεντρικά σημεία των μεγάλων πόλεων να είναι σύνηθες φαινόμενο.

Γι’ αυτό τον λόγο μετράμε πλέον αντίστροφα για το σταδιακό άνοιγμα παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, λόγω της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας αποκλείεται να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες ταυτόχρονα.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, από το Σάββατο 3 Απριλίου θα επιτρέπονται όλες οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο. Έτσι, για σωματική άσκηση ή βόλτα θα μπορούμε να πάμε παντού μέσα στα όρια του νομού μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΣΟΚ από τα κρούσματα σήμερα: Έκρηξη και μαύρο ρεκόρ | KalimeraEllada.gr (kalimera-ellada.gr)

 

 

Ακόμη, τη Δευτέρα 5 Απριλίου σχεδιάζεται να ανοίξει το λιανεμπόριο. Φυσικά θα είναι απαραίτητο το self test σε εργαζόμενους και ιδιοκτήτες προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του ιού.

Το λιανεμπόριο θα ανοίξει με φυσική παρουσία πελατών.

Μετά το λιανεμπόριο θα ακολουθήσουν τα σχολεία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό στις 12 Απριλίου θα επιστρέψουν οι μαθητές της τρίτης Λυκείου και την ίδια εβδομάδα θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και τα Γυμνάσια.