
Η αγωνιστική δράση στη Stoiximan Basket League μπαίνει προσωρινά στον «πάγο» για ένα από τα πιο αναμενόμενα ντέρμπι του πρωταθλήματος. Ο ΕΣΑΚΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών), δια των αρμοδίων οργάνων του, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση η οποία επιβεβαιώνει την αναβολή του ντέρμπι «αιωνίων αντιπάλων» του ελληνικού μπάσκετ, ΠΑΟΚ και Άρη. Ο αγώνας, που είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα το προσεχές Σάββατο, 14 Μαρτίου, με φόντο την έδρα της Πυλαίας, δεν θα διεξαχθεί την καθορισμένη ημερομηνία, προκαλώντας αναστάτωση στην απολογιστική ημερομηνία της λίγκας και στους φιλάθλους. Η απόφαση αυτή δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς ο (ΠΑΟΚ) είχε υποβάλει επίσημο αίτημα στην διοργανώτρια αρχή, επικαλούμενος λόγους που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση και καθιστούν ανέφικτη τη φυσική παρουσία των αθλητών και του τεχνικού επιτελείου στο παρκέ.
Αν και οι επίσημες λεπτομέρειες παραμένουν υπό άκρα μυστικότητα, οι πληροφορίες που διαρρέουν κάνουν λόγο για σοβαρές και απρόβλεπτες συνθήκες, οι οποίες επηρεάζουν την εύρυθμη διεξαγωγή όχι μόνο του συγκεκριμένου αγώνα, αλλά ενδεχομένως και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων. Η αναβολή αυτή, πέρα από την προσωρινή ψυχική κατάσταση των αθλητών, επηρεάζει και τους προγραμματισμούς των δύο ομάδων, οι οποίες μέχρι εκείνη τη στιγμή προετοιμάζονταν πυρετωδώς για την κρίσιμη αναμέτρηση. Αυτό το ντέρμπι, πέρα από την βαθμολογική σημασία του, συγκεντρώνει πάντα το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού, προσφέροντας ένα θέαμα υψηλού επιπέδου, σασπένς και συναγωνιστικότητας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» και οι «Κίτρινοι» διατηρούν μια βαθιά ιστορικά αντιπαλότητα, η οποία μεταφέρεται πάντα με ένταση στο παρκέ, κάνοντας κάθε αναμέτρηση ανάμεσά τους ξεχωριστή. Η αναβολή αυτή, αφήνει αισθήματα ανυπομονησίας στους οπαδούς, οι οποίοι περίμεναν με ανυπομονησία να παρακολουθήσουν την «μάχη» των δύο ομάδων, και δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με το πότε θα επαναπρογραμματιστεί ο αγώνας, και πώς αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει την πορεία των ομάδων στο πρωτάθλημα.
Ο ΕΣΑΚΕ, ακολουθώντας την διαδικασία που προβλέπεται από τους κανονισμούς, μελέτησε το αίτημα του ΠΑΟΚ και, αφού ελήφθησαν υπόψη όλοι οι παράγοντες, αποφασίστηκε η αναβολή. Αυτή η απόφαση, αν και δυσάρεστη για όσους περίμεναν τον αγώνα, υπογραμμίζει την έμφαση στην ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία του αθλήματος, ακόμα και κάτω από απρόβλεπτες συνθήκες. Η διοργανώτρια αρχή θα επανεξετάσει την κατάσταση και θα ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις και τον νέο προγραμματισμό του αγώνα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Οι φίλαθλοι αναμένουν εναγωνίως την νέα ημερομηνία, με την ελπίδα να απολαύσουν σύντομα το πολυαναμενόμενο αυτό ντέρμπι, που αποτελεί «κόσμημα» για την Basket League. Η απογοήτευση, ωστόσο, είναι διάχυτη.











