Εκδηλώσεις μίσους από οπαδούς και προσπάθειες για να δυναμιτιστεί το κλίμα πριν από μία σημαντική αναμέτρηση έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, ανεξαρτήτως χώρας και επιπέδου πρωταθλήματος. Αυτό που έκαναν οι οπαδοί της Σάαρμπρικεν, όμως, δύσκολα συναντά προηγούμενο. Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της έστησαν νεκροταφείο έξω από το γήπεδο της Καϊζερσλάουτερν, μισητής αντιπάλου της, ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι για την 3η κατηγορία, στο οποίο η τελευταία «καίγεται» για τους τρεις βαθμούς για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Με 20 επιγραφές, στις οποίες αναγράφεται το μήνυμα «Θάνατος και Μίσος στην Καϊζερσλάουτερν», ένα πανό στα σίδερα και ένα φέρετρο στη μέση, οι οπαδοί της Σάαρμπρικεν διαμόρφωσαν το πιο μακάβριο σκηνικό έξω από το «Fritz-Walter-Stadion», προκαλώντας την κινητοποίηση της διοίκησης, η οποία καταδίκασε δημόσια το γεγονός και ενημέρωσε πως βρίσκεται σε επαφές με τις Αρχές.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Bild,» η αστυνομία του Καϊζεσλάουτερν δεν πρόκειται να ερευνήσει το συμβάν, καθώς όσο μακάβριο κι αν ήταν, «δεν είναι συναφές με εγκληματική ενέργεια».Filathlos.gr