Τους αντιπάλους της στην πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023 έμαθε σήμερα η εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών, ύστερα από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (EHF), στη Βιέννη, με τις 16 ομάδες που δεν κατάφεραν να προκριθούν στα τελικά του EURO 2022 να χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους.

Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο, την Τουρκία και το Κόσοβο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καλείται να πάρει μια από τις πρώτες δύο θέσεις στο γκρουπ, προκειμένου να προκριθεί στη δεύτερη προκριματική φάση.

Οι ομάδες του κάθε ομίλου μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να δώσουν εντός κι εκτός έδρας αγώνες ή αν θα αναμετρηθούν σε ένα τουρνουά που θα διεξαχθεί σε μια έδρα. Εφόσον οι ομάδες του ομίλου της εθνικής επιλέξουν τη διεξαγωγή ενός τουρνουά, βάσει κλήρωσης το Κόσοβο έχει πρώτο το δικαίωμα να «φιλοξενήσει» τον όμιλο. Τα πρώτα παιχνίδια είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Σχολιάζοντας την κλήρωση, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Είναι η πιο δύσκολη κλήρωση που θα μπορούσαμε να έχουμε. Το Κόσοβο είχε αξιοσημείωτη παρουσία στα τελευταία προκριματικά του EURO, την Τουρκία δεν καταφέραμε να την προσπεράσουμε στο πρόσφατο παρελθόν που συναντηθήκαμε σε όμιλο, ενώ το Βέλγιο έχει την δική του δυναμική, με τον βασικό κορμό των διεθνών να έχουν επιστρέψει πλέον στο πρωτάθλημα της χώρας. Το θετικό στοιχείο είναι πως πρόκειται για ανοιχτό όμιλο, καθώς όλοι μπορούν να κερδίσουν βαθμούς».Filathlos.gr