Ο Τι Τζέι Μπρέι και ο Μπεν Μπέντιλ  ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επιβλήθηκε εύκολα του Λαυρίου (103-74) και έκανε το 2-1 στους τελικούς της Basket League. Έτσι  απέχει μια νίκη από ένα ακόμα νταμπλ.

 Οι «πράσινοι» είχαν από νωρίς τον έλεγχο (+14 στο ημίχρονο), άφησαν πίσω τους την κακή εμφάνιση του δεύτερου αγώνα της σειράς και έκαναν… κουμάντο, ξεπερνώντας ένα κενό διάστημα που είχαν στην τρίτη περίοδο (11-0 σερί του Λαυρίου). Μάλιστα, στην τελική ευθεία έδωσαν και διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους, έπειτα από ένα  ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Μπρέι σημείωσε 21 πόντους με 7/9 τρίποντα, αλλά δεν ήταν ο μόνος που ξεχώρισε, καθώς και ο Μπέντιλ ήταν σε τρομερή κατάσταση. Ο Γκανέζος σέντερ έκανε ρεκόρ καριέρας με 28 πόντους και έμοιαζε να μην έχει αντίπαλο μέσα στη ρακέτα (10/12 δίποντα, 8/8 βολές). Διψήφιος ήταν και ο Ιωάννης Παπαπέτρου (16π., 5ασ.). Για το Λαύριο ξεχώρισαν οι Τάισον Κάρτερ (14π., 4ασ.), Βασίλης Μουράτος (12π., 5ασ.) και Αλφά Ντιαλό (11π.). Ο τέταρτος τελικός θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας του Χρήστου Σερέλη την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο τρίτος τελικός ξεκίνησε με ρυθμό από νωρίς (13-11 στο 5′), με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να είναι εύστοχος. Όμως, τα deflections των παικτών του Σερέλη (5 κλεψίματα στο 7′) έδωσαν άλλον… αέρα στην αναμέτρηση. Οι «πράσινοι» βασίστηκαν στον Τι Τζέι Μπρέι (3/3 3π.) και είχαν τον έλεγχο, με το ταμπλό να γράφει 24-20 στο 10′, μετά το buzzer beater τρίποντο του Τάισον Κάρτερ. 

Στη δεύτερη περίοδο το ψηλό σχήμα των γηπεδούχων τους βοήθησε να σφίξουν την άμυνά τους και δια χειρός Ιωάννη Παπαπέτρου η διαφορά πήγε για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή (32-22 στο 14′). Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου ήρθαν άλλες δύο «βόμβες» του Μπρέι. Ο Αμερικανός γκαρντ με μια… ραψωδία (15π., 5/6 3π.) ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα και οδηγούσε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (44-30 στο 20′), σε συνδυασμό με την καλή εικόνα των παικτών του Όντεντ Κάτας στον τομέα των ριμπάουντ (24-13ρ.). 

Μάλιστα, το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον πρώην παίκτη της Μπάγερν Μονάχου να μπαίνει με… κεκτημένη ταχύτητα, να «γράφει» το 6ο τρίποντό του και να στέλνει το «τριφύλλι» στο +17 (47-30 στο 21′). Βέβαια, η ομάδα – έκπληξη του πρωταθλήματος δεν τα παράτησε. Με τον Κάρτερ να γίνεται διψήφιος και τον Κόζι να τον ακολουθεί, οι παίκτες του Σερέλη «έτρεξαν» ένα εντυπωσιακό σερί  11-0 (47-41), ενώ λίγο αργότερα μείωσαν κι άλλο (49-44 στο 24′).

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέρασε ένα μικρό «μπλακ-άουτ», αλλά ο αρχηγός Παπαπέτρου βγήκε μπροστά και μαζί με τον Ντίνο Μήτογλου και… κουβάλησαν επιθετικά τους «πράσινους», δίνοντάς τους νέες διαφορές ασφαλείας (60-46 στο 26′). Παράλληλα, εξαιρετικός ήταν και ο Μπεν Μπέντιλ, που δεν είχε αντίπαλο μέσα στη ρακέτα (15π.), με τους κυπελλούχους Ελλάδας να εδραιώνουν την κυριαρχία τους (71-57 στο 30′ με το έβδομο τρίποντο του Μπρέι).

Ο Γκανέζος σέντερ συνέχισε να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο ζωγραφιστό, έφτασε σε ρεκόρ καριέρας και διατήρησε την «πράσινη» υπεροχή (80-64 στο 33′). Οι γηπεδούχοι είχαν «αγκαλιάσει» το 2-1 και όσο περνούσε η ώρα το… εξασφάλιζαν (+21 στο 35′, 85-64) με επιβλητικό τρόπο, με το Λαύριο να μην μπορεί να αντιδράσει στην τελική ευθεία. Έτσι, οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης ανέβασαν κι άλλο τους ρυθμούς τους (+31 στο 39′, 103-72) και έφτασαν άνετα στο θετικό αποτέλεσμα (103-74), απέχοντας πια μία νίκη από άλλο ένα νταμπλ.

Τα Δεκάλεπτα: 24-20, 44-30, 71-57, 103-74.

Τα στατιστικά του αγώνα



Filathlos.gr