Η υπόθεση γύρω από τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα παίρνει συνεχώς ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Η δίκη για τον θάνατό του ξεκίνησε τον Μάρτιο, με τους οκτώ γιατρούς που τον είχαν αναλάβει να κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενη πρόθεση.
Στην τελευταία ακρόαση, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις δύο κόρες του, Φερνάντο Μπουρλάνδο, εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά των γιατρών, κατηγορώντας τους για φόνο, ενώ τόνισε πως του συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν ζώο.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους, έγιναν σοκαριστικές αποκαλύψεις που αποδεικνύουν πως οι γιατροί τον είχαν πραγματικά εντελώς παραμελημένο. Συγκεκριμένα, ο εμπειρογνώμονας της αυτοψίας, Μαουρίσιο Κασινέλι, ανέφερε πως στο σώμα του Αργεντινού είχαν συσσωρευθεί 4,5 λίτρα νερό σε τουλάχιστον 10 μέρες, δείγμα της εγκληματικής έλλειψης προσοχής που του έδειξαν οι γιατροί.
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Φερνάντο Μπουρλάνδο:
«Συμπεριφέρθηκαν στον Ντιέγκο σαν να ήταν ζώο. Όσα είδαμε στο δικαστήριο το αποδεικνύουν», τόνισε αρχικά, προτού κατηγορήσει τους οκτώ κατηγορούμενους για φόνο. «Τα οκτώ άτομα που ήταν υπεύθυνα για τη σωματική και ψυχική υγεία του Ντιέγκο κατηγορούνται για πιθανή ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όταν κάποιος αντιμετωπίζει το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, στην προκειμένη περίπτωση τον θάνατο, και συνεχίζει με τις πράξεις του σαν να μην συνέβη τίποτα, είναι φόνος».