Δήμος Διονύσου - Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος Μνήμης για τα μέλη των ΚΑΠΗ και τον Όμιλο ΑΚΤΙΟΣ
Δήμος Διονύσου - Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος Μνήμης για τα μέλη των ΚΑΠΗ και τον Όμιλο ΑΚΤΙΟΣ

Δήμος Διονύσου – Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Διονύσου, σε συνεργασία με τον ΌΜΙΛΟ ΆΚΤΙΟΣ και το ΝΠΔΔ ΕΣΤΙΑ, θα πραγματοποιήσουν δράση Προληπτικού Ελέγχου Μνήμης για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου, την Πέμπτη 10 Μαρτίου από τις 09:00 έως τις 12:00 στο Δημοτικό Πολυϊατρείο (Κοιμήσεως Θεοτόκου 26 – 28, Άγιος Στέφανος).

 

Η δράση θα υλοποιηθεί στα πλαίσια της έγκαιρης πρόληψης της Άνοιας.

Η Άνοια πλήττει σχεδόν 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται ότι το 2050 θα νοσούν με Άνοια 131 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, δημιουργώντας αρνητικές συνέπειες τόσο για το κάθε άτομο που νοσεί και το οικείο περιβάλλον του, όσο και για την ευρύτερη οικονομία.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν και θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας για τον Covid 19. Υπενθυμίζεται ότι:

α. είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά τη διάρκεια της δράσης

β. για την πραγματοποίηση των προκαθορισμένων ραντεβού είναι απαραίτητη η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού, (και μετά την έλευση των 14 ημερών από την τρίτη δόση) νόσησης (με ημερομηνία διάγνωσης έως και 90 ημέρες πριν) ή rapid test (48 ωρών από την διενέργεια του)

Για τον προγραμματισμό των ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο του πολυϊατρείου 2106217830 υπ. κ. Μαρουλάκη Ζωής, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 14:00.

Κάθε ραντεβού θα έχει χρονική διάρκεια περίπου δεκαπέντε λεπτά και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τον διαγνωστικό έλεγχο θα πραγματοποιήσει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του ΟΜΙΛΟΥ «ΑΚΤΙΟΣ».