Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον  ΣΚΑΙ που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25-28 Φεβρουαρίου, σε δείγμα 1.205 ατόμων, 8 στους 10 Έλληνες ανησυχούν με τον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά διψήφια. 

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 9 μονάδες και διευρύνεται στις 10 μονάδες με αναγωγή επί των εγκύρων. Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΚΙΝΑΛ 14%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ευρύ προβάδισμα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 40% έναντι 25% του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση “πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές;” οι πολίτες τάσσονται υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας από την κυβέρνηση σε ποσοστό 47%.

Στην ερώτηση για το πόσο σας ανησυχεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το 80% απαντά “πολύ ή αρκετά”, το 9% “μέτρια”, το 6% “λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου” και 5% ΔΓ/ΔΑ. Επίσης, πάλι το  80% θεωρεί ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα «επηρεάσει πολύ» και θα «επηρεάσει αρκετά» την ελληνική οικονομία.

Στο ερώτημα αν συμφωνούν με τις πρόσφατες παραγγελίες και αγορές εξοπλισμού για την αμυντική προστασία της χώρας, το 66% απάντησε ότι συμφωνεί.