Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, 14:24

Ανδρουλάκης: «Ευκαιρία η παράταξή μας να καταθέσει μια αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση»

O ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην «Ελευθερία της Καλαμάτας», τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι ευκαιρία για την προοδευτική παράταξη να καταθέσει αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση.

Ο κ. Ανδρουλάκης, υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ενώ ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί εναγωνίως να πείσει για τον “κεντρώο” προσανατολισμό του και τοποθετεί όλα τα ακροδεξιά στελέχη του ΛΑΟΣ σε κρίσιμα υπουργεία, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι απαξιωμένος στη συνείδηση των πολιτών και λόγω των τόσο κακών κυβερνητικών του πεπραγμένων δεν μπορεί να καρπωθεί τα λάθη της ΝΔ».

Με αυτά ως δεδομένα υπογραμμίζει ότι «υπάρχει η ευκαιρία για την παράταξή μας να καταθέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση που θα αγκαλιάσει ξανά τις αγωνίες του ελληνικού λαού», καθώς, όπως εκτιμά ο κ. Ανδρουλάκης, οι πολίτες απαιτούν ένα κόμμα υγιές, ένα ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που θα λειτουργεί θεσμικά. Για το επόμενο βήμα αναφέρει ότι «χρειάζεται να ανανεώσουμε το πολιτικό μας προσωπικό, να αποκεντρώσουμε την κομματική δομή και να σφυρηλατήσουμε ένα νέο ήθος και ύφος εξουσίας, με σοβαρό προγραμματικό λόγο που θα αγκαλιάζει τις ανησυχίες του ελληνικού λαού, έξω από παλαιοκομματικές συμπεριφορές και καθεστωτικές νοοτροπίες».

Επίσης επισημαίνει πως, λόγω της πολλαπλής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, οι αξίες της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, είτε μιλάμε για το κοινωνικό κράτος είτε για τη φορολόγηση του παγκόσμιου κεφαλαίου, προσθέτοντας πώς στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό «μας παρέχουν την ευκαιρία να ξαναδώσουμε ελπίδα στον προοδευτικό κόσμο, μέσα από την ανανέωση και την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, 14:36

zougla.gr