Επίθεση του Γιώργου Καραμέρου στον Θεόδωρο Αμπατζόγλου
Επίθεση του Γιώργου Καραμέρου στον Θεόδωρο Αμπατζόγλου

Σφοδρή επίθεση για την πρόσφατη σύλληψη του οδηγού του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, αλλά και για την αγορά 20.000 μασκών από τον Δήμο Αμαρουσίου, η οποία, όπως υποστηρίζει, έγινε με απευθείας ανάθεση περίπου 15.000 ευρώ από την Οικονομική Επιτροπή σε φαρμακείο της πόλης, το οποίο προ ολίγων μηνών έφερε το όνομα του δημάρχου, προσθέτοντας ότι ακόμη και μετά την αλλαγή ονομασίας, η διαδικτυακή αναζήτηση εμφανίζει στο «κάδρο» και πάλι τον ίδιο, εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός #Ενωμένο Μαρούσι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, η οποία συνοδεύεται και από σχετικά έγγραφα:

«Αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία των διοικήσεων του Δήμου Αμαρουσίου η είδηση ότι ο οδηγός του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, συνελήφθη πριν λίγες μέρες την ώρα που έπαιρνε λεφτά για να… τακτοποιήσει επαγγελματικά έναν 42χρονο σε θέση δημοτικού υπαλλήλου. Από τις αρχές του Ιουλίου μάλιστα σύμφωνα με την Αστυνομία είχε αποσπάσει το ποσό των 12,5 χιλιάδων ευρώ από έναν 42χρονο άνδρα, πατέρα δύο παιδιών και του ζητούσε άλλα 2,5 χιλιάδες ευρώ με αποτέλεσμα το «θύμα» να προσφύγει στις αστυνομικές αρχές και ο συλληφθείς από το τμήμα εκβιαστών να βρεθεί με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα πάνω του. Το θέμα μπορεί να χάθηκε από τις σελίδες του τοπικού Τύπου (άλλο μεγάλο κεφάλαιο για τα προσεχώς) αλλά δημοσιεύτηκε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Εμείς να μείνουμε πιστοί στο τεκμήριο της αθωότητας τόσο του συλληφθέντος, όσο και του δημάρχου κ. Αμπατζόγλου. Ότι δηλαδή για τον πρώτο (το οδηγό), τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι και για τον δεύτερο (τον κ. Αμπατζόγλου) ότι δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος ούτε το περιβάλλον του γραφείου του ή το φιλικό συγγενικό περιβάλλον, τίποτα. Τον λόγο τον έχει η δικαιοσύνη.

Αγόρασε μάσκες αξίας 15.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση ο κ. Αμπατζόγλου από το φαρμακείο του; Υπάρχει όμως ένα άλλο μείζον ζήτημα που αφορά προσωπικά τον κ. Δήμαρχο και προκύπτει από επίσημα έγγραφα της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και την Διαύγεια.

Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020, ήρθε η εισήγηση για απόφαση αγοράς με απευθείας ανάθεση κατόπιν «Απόφασης Δημάρχου»20.000 μασκών μίας χρήσης αντί ποσού 14.840 ευρώ από φαρμακείο στο Μαρούσι, το οποίο κατά σύμπτωση είναι το προ ολίγων μηνών «Φαρμακείο Θεόδωρος Αμπατζόγλου» επί της οδού Βας.Σοφίας 53. Παρά τις επίμονες και στοχευμένες ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας #Ενωμένο Μαρούσι κ.κ Μπούρα Μπόγδανου για τις τεχνικές προδιαγραφές (ΒFE%,pa), αλλά και την τιμή, ο κ. Αμπατζόγλου και ο συνδήμαρχος κ. Σταθούλης προχώρησε στην απόφαση να αναθέσει στο φαρμακείο του 14.840 ευρώ προμήθεια. (σ.σ. Ο συνδυασμός παραθέτει και την σχετική απόφαση).

Αναρωτιόμαστε ποιος λόγος συντρέχει, ώστε αντί με τα ίδια χρήματα να αγοράσουμε περισσότερες και ποιοτικότερες μάσκες από τους κατασκευαστές, εισαγωγείς ή έστω εμπόρους υπερχονδρικής πώλησης να καταφεύγουμε σε τιμές λιανικής, με ανάθεση σε φαρμακείο το οποίο μάλιστα μέχρι πρότινος και επί σειρά ετών ήταν ιδιοκτησία του νυν Δημάρχου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Φαρμακείο που μάλιστα φαίνεται να διατηρεί ακόμα σχέση καθώς αν στο Google κάποιος αναζητήσει σήμερα 31/8/2020 την επωνυμία «Ηλίας Μάριος Γαρφέ» βγαίνει στα αποτελέσματα και το όνομα του κ. Αμπατζόγλου και η φωτογραφία του φαρδιά πλατιά. Και μην τα σβήσετε εκ των υστέρων μιλώντας δήθεν για fake news. Το θέμα είναι σοβαρό και δείχνει τουλάχιστον κακή μεθοδολογία αν όχι διαφθορά της διοίκησης”.

Η δήλωση του Γιώργου Καραμέρου

Ο επικεφαλής της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι Γιώργος Καραμέρος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση για τα δύο θέματα:

«Τον πρώτο χρόνο της θητείας σας επιλέξαμε μία ήπια στάση και έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την δημιουργική αντιπολίτευση που σας ασκούμε. Όμως η κατάσταση τείνει ανεξέλεγκτη. Ειδικά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και κρυπτόμενοι πίσω από τον κορωνοϊό “ξεσαλώσατε”. Από π.χ. την βιαστική ρύθμιση των δανείων με το fund μέχρι τον διορισμό του γραμματέα της νεολαίας της κομματικής σας οργάνωσης στον Δήμο.

Όμως τα τελευταία περιστατικά είναι ακόμα πιο σοβαρά. Ο οδηγός του δημάρχου κατηγορείται ότι αποσπούσε χρηματικά ποσά για να διορίσει στον Δήμο, ο δήμαρχος αγοράζει 20.000 μάσκες από το τελευταίο φαρμακείο της πόλης που θα έπρεπε να το κάνει. Οι δημότες Αμαρουσίου που σας ψήφισαν αλλά και οι δημοτικές παρατάξεις που σας στήριξαν δεν φταίνε σε τίποτα. Πολλώ δε μάλλον όλες και όλοι οι Μαρουσιώτες που πληρώνουν σε τιμές “φαρμακείου” τα έργα και τις ημέρες σας και απαιτούν απαντήσεις και όχι μισόλογα».