Η Ελλάδα απέσπασε χθες ισοπαλία (1-1) από το Βέλγιο στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης στις Βρυξέλλες, με τον ομοσπονδιακό μας προπονητή Τζον Φαν Σιπ να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τους παίκτες του.

Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός εξήρε το μαχητικό πνεύμα που επέδειξαν οι Έλληνες παίκτες, μίλησε για την τακτική και ανέλυσε όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία έδωσαν αυτή την ισοπαλία στην εθνική μας ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φαν Σιπ:

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μία δυνατή ομάδα. Είχαμε μόνο τρεις μέρες για προετοιμασία, κάναμε καλές προπονήσεις και εφαρμόσαμε στο γήπεδο όσα δουλέψαμε. Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνισή τους και τη μαχητική τους εικόνα. Μείναμε πιστοί στην τακτική μας.

Μείναμε συμπαγείς, πιέσαμε όπου έπρεπε. Είχαμε και δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τον Μασούρα και τον Μπακασέτα. Το Βέλγιο ανέβαινε όσο περνούσε η ώρα στο πρώτο μέρος, είχαν επικίνδυνες σέντρες από τα δεξιά.

Στο ημίχρονο αλλάξαμε, πήγαμε πίσω με πέντε παίκτες. Τους κόστισε και τους δυσκόλεψε σημαντικά. Πετύχαμε κι ένα ωραίο γκολ από μία στημένη φάση. Ήταν ένας συνδυασμός, να παίζουμε το παιχνίδι μας όταν μας δίνεται η ευκαιρία, αλλά και να τους δυσκολέψουμε το παιχνίδι τους, να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού».



Filathlos.gr