Ο Φινλανδός οδηγός της Formula 1, Βάλτερι Μπότας, θα εγκαταλείψει την Mercedes και θα αγωνιστεί για την Alfa Romeo, με πολυετή συμφωνία από το 2022, όπως ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της η ομάδα με έδρα την Ελβετία.

Η κίνηση αυτή ανοίγει το δρόμο για τον Τζορτζ Ράσελ, προκειμένου να αποχωρήσει με τη σειρά του από την Γουίλιαμς και να πάρει τη θέση του Μπότας στην Mercedes μαζί με τον συμπατριώτη του και επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον. Πάντως δεν υπήρξε κάποια άμεση ανακοίνωση από την Mercedes.

«Ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική μου καριέρα ανοίγει. Απολαμβάνω την ευκαιρία που μου δόθηκε να βοηθήσω την ομάδα, να είμαι ένας από τους οδηγούς της. Ειδικά τώρα με τους νέους κανονισμούς από το 2022 που δίνουν στην ομάδα την ευκαιρία να κάνει ένα άλμα στην απόδοσή της. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η ομάδα και ανυπομονώ να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους. Είμαι τόσο πεινασμένος όσο ποτέ να αγωνιστώ για καλά αποτελέσματα και, όταν έρθει η ώρα, για νίκες», δήλωσε ο Μπότας, εννιά φορές νικητής σε γκραν πρι, ο οποίος θα αντικαταστήσει στην Alfa Romeo τον συμπατριώτη του και παγκόσμιο πρωταθλητή του 2007, Κίμι Ράικονεν, ο οποίος αποχωρεί από την ενεργό δράση.Filathlos.gr