Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για να εμβολιαστούν οι πολίτες -ηλικίας 18-59 ετών- με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών.

Όπως τόνισε κατά την ενημέρωση η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ήδη εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας 60 ετών και άνω και το πρόγραμμα συνεχίζει με τις μικρότερες ηλικίες. Από αύριο, Παρασκευή 16 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες, ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου. Αυτοί εκτιμάται ότι είναι περίπου 800.000.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών, ενώ το επόμενο Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι πολίτες, ηλικίας 50-54 ετών.

Η κυρία Πελώνη υπογράμμισε ακόμη ότι μετά την επίσπευση της παράδοσης στην ΕΕ 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Pfizer για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αντί για το τέταρτο που ήταν προγραμματισμένο, η χώρα μας θα προμηθευτεί επιπλέον 1,2 εκατ. δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.enikos.gr