Κανένα σημαντικό στοιχείο, που να συμφωνεί με την περιγραφή της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από τους τρεις ληστές στην οικία στο Γλυκά Νερά, δε βρέθηκε μετά την ενδελεχή έρευνα των Εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα».

 

 

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα βρέθηκαν μόνο δύο αποτυπώματα μετά τις έρευνες όλων αυτών των ημερών.

 

Το ένα είναι πελματικό εντύπωμα του 32χρονου πιλότου, πάνω στην κολλητική ταινία με την οποία τον είχαν δέσει χειροπόδαρα οι τρεις κουκουλοφόροι.

 

Το δεύτερο αποτύπωμα ανήκει σε άσχετο αλλοδαπό εργάτη της οικίας στα Γλυκά Νερά.

Αποτελεί παράδοξο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι δε βρέθηκε πάνω στα δάχτυλα και τα νύχια της Καρολάιν κανένα αξιοποιήσιμο δείγμα DNA από κάποιον εκ των τριών ληστών, παρότι η περιγραφή του συζύγου της ανέφερε ότι η 20χρονη πάλεψε και αντιστάθηκε σθεναρά στον δολοφόνο της.

Τα Εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ έχουν πάνω από 18.000 ταυτοποιημένους γενετικούς κώδικες ατόμων και άλλα 21.000 «ορφανά» δείγματα από τόπους εγκληματικών επιθέσεων, βομβιστικών ενεργειών κοκ.

 

Κανένα ίχνος γενετικού υλικού ή άλλου αποτυπώματος (ίνες από γάντια, πλαστικό υπόλειμμα γαντιού) δε βρέθηκε ούτε στην κολλητική ταινία, ένα σημείο που συχνά πυκνά αφήνονται ίχνη από απρόσεκτους κακοποιούς.

 

Τα υπόλοιπα 10-20 αντικείμενα και χώροι του σπιτιού, που ήταν πιθανοί για να δώσουν κάποιο στοιχείο βρέθηκαν επίσης ολοκάθαρα.

Μεταξύ άλλων θεωρείται περίεργο ότι στην περιγραφή αναφέρεται πως οι ληστές έψαχναν όλους τους χώρους του σπιτιού παραμένοντας αρκετή ώρα στο σπίτι, παρόλα αυτά δεν υπήρξε κάποιο σημαντικό δείγμα που να οδηγεί κάπου, με την ΕΛ.ΑΣ να επικεντρώνεται πια στα τηλεφωνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας εξετάζοντας δεδομένα σημάτων κινητών που εστάλησαν εκείνες τις ώρες και δεν ανήκουν στους κατοίκους της περιοχής.