Στη λίστα με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους τενίστες βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Σύμφωνα με το Forbes, ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στην 9η θέση με 8,1 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποτέλεσε τον τενίστα με τα υψηλότερα κέρδη τους τελευταίους 12 μήνες, μετρώντας περίπου 90,6 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων, παρά τον ελάχιστο χρόνο του Ελβετού στα κορτ λόγω τραυματισμού.

Ο Φέντερερ (δεν αγωνίζεται στο φετινό US Open λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο), έλαβε λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια από το τένις, με το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός του να προέρχεται από διαφημίσεις, όπως ανακοίνωσε το Forbes.

Η Ναόμι Οσάκα είναι η δεύτερη με τις περισσότερες εισπράξεις στη σχετική λίστα, με 60,1 εκατομμύρια δολάρια σε εισόδημα προ φόρων, με τους Σερίνα Γουίλιαμς, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το Forbes, οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι τενίστες κέρδισαν συνολικά 320 εκατομμύρια δολάρια κατά τους τελευταίους 12 μήνες, ποσό μειωμένο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι!

Οι αθλητές/τριες με τα 10 κορυφαία ετήσια εισοδήματα στο τένις:

1. Ρότζερ Φέντερερ – 90,6 εκατομμύρια δολάρια

2. Ναόμι Οσάκα – 60,1 εκατομμύρια

3. Σερίνα Γουίλιαμς – 41,8 εκατομμύρια δολάρια

4. Νόβακ Τζόκοβιτς – 38 εκατομμύρια δολάρια

5. Ράφα Ναδάλ – 27 εκατομμύρια δολάρια

6. Κέι Νισικόρι – 26 εκατομμύρια δολάρια

7. Ντανίλ Μεντβέντεφ – 13,9 εκατομμύρια δολάρια

8. Ντόμινικ Τιμ- 8,9 εκατομμύρια δολάρια

9. Στέφανος Τσιτσιπάς – 8,1 εκατομμύρια δολάρια

10. Ασλεϊ Μπάρτι – 5,8 εκατομμύρια δολάριαFilathlos.gr