Το βραβείο τής κορυφαίας γυναίκας αθλητικής δημοσιογράφου “Female Sports Journalist 2022“, παρέλαβε η Αρια Αγάτσα από την Ένωση Συμμετασχόντων σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών σε μια συγκινητική εκδήλωση στο Ζάππειο παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και πολλών Ολυμπιονικών.

Η διακεκριμένη συνάδελφος και αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, που συνοδευόταν από το γιό της Γιώργο, δήλωσε για τη βράβευσή
“Πολλές φορές με ρωτούν πώς αποφάσισα να γίνω αθλητική συντάκτης.Λοιπόν, όταν το ανακοίνωσα στους γονείς μου ,επήλθε ενα πραγματικό σοκ. Και για την επιλογή να γίνω δημοσιογράφος, πολλω δε μάλλον αθλητική. Μου τόνισαν πως τα νερά είναι “αχαρτογράφητα” και οι δυσκολίες θα είναι πολλές. … Τωρα μετα από αρκετα χρόνια έχω να πω πώς αν καταφέρεις και ξεπεράσεις τα εμπόδια σε τέτοιες περιπτώσεις χαράζεις μια νέα πορεία, κι αυτο έγινε.
Το βραβειο αυτο ” Female Sports Journalist 2022 ” και για τη συμβολή μου στο να ασχοληθουν κι άλλες γυναίκες με την αθλητική δημοσιογραφία με χαροποιεί και με τιμά πολύ . Ειδικά επειδή το παραλαμβάνω από τους Έλληνες Ολυμπιονίκες .Οπου τόσα χρόνια συμπορευόμαστε ο καθένας από το μετερίζι του.Οι Ολυμπιονίκες ειναι προστιθεμενη αξια για την Ελλάδα. Οι Ελληνες παίρνουμε δύναμη από τη δύναμή τους και δόξα από τη δόξα τους! Υπόσχομαι να είμαι δίπλα τους πάντα, όχι μόνο στις καλές αλλά και τις δύσκολες στιγμές. Γιατι υπάρχουν πολλές ,που δεν τις γνωρίζει ο κόσμος.”
Η Άρια Αγάτσα παρέλαβε το βραβείο από τον Ολυμπιονίκη του επι κοντώ Κώστα Φιλιππίδη…