Η φωτογραφία που «εξηγεί» τι συμβαίνει με τις εταιρίες Courier

Τεράστιο ζήτημα έχει δημιουργηθεί εδώ και μέρες με τις εταιρίες courier που λειτουργούν στην επικράτεια. Η μία μετά την άλλη οι εταιρίες ενημερώνουν το καταναλωτικό κοινό ότι λόγω του όγκο των παραγγελιών υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Οι εταιρίες κατηγορούν εμμέσως τον καταναλωτή για τον όγκο των παραγγελιών παρά το γεγονός ότι είναι ο μόνος τομέας της οικονομίας που κινείται ακόμη κι ενώ το λιανεμπόριο παραμένει κλειστό. Επέλεξαν μάλιστα να μην κάνουν προσλήψεις σε προσωπικό και επενδύσεις σε τεχνικό εξοπλισμό παρά το γεγονός ότι οι διαδικτυακές αγορές αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά το πρώτο lockdown.

 

 

Άνοιξαν Media Markt, Public, Πλαίσιο, Κωτσόβολος, IKEA, Leroy Merlin – Ποιους πελάτες δέχονται

 

Κάπως έτσι οι καταγγελίες για πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, ακόμη και μη παραδόσεις πακέτων.

Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει viral μία ανάρτηση που εξηγεί με τον πιο απλό τρόπο τις συμβαίνει αυτές τις ημέρες στις εταιρίες courier. Η συγκεκριμένη ανάρτηση μάλιστα συνοδεύεται και από μία φωτογραφία με πακέτα που είναι πεταμένα σε χώρο αποθήκευσης.

Αναλυτικά:

Έτσι είναι πεταμένα τα δέματα σας, στις ταχυμεταφορικές (courier).

Γιατί;

Γιατί το μόνο που ενδιαφέρει τις courier είναι το αλόγιστο κέρδος. Δεν κάνανε προσλήψεις, δεν αγόρασαν οχήματα και απλά “στίβουν” τους εργαζόμενους.

Πως να αντισταθείτε; Κάντε καταγγελίες για τις αργοπορείες, αρνηθείτε την παραλαβή λόγο καθυστέρησης. Μην πάτε στα καταστήματα να παραλάβετε αφού έχετε πληρώσει για κατ΄οίκον παράδοση.

Επίσης και κύριο: ΜΗΝ πιέζετε με τηλέφωνα για ποιό γρήγορη παράδοση, θα το μετακυλίσουν στον εργαζόμενο!

Δώστε φιλοδώρημα, το πιθανότερο είναι ότι δουλεύει υπερωρίες που δεν πληρώνεται.

PHOTOBackground photo created by jcomp - www.freepik.com

Follow us :