Η παλαιστινική σημαία στο δημαρχείο του Χαλανδρίου δίχασε τους πολίτες
Η παλαιστινική σημαία στο δημαρχείο του Χαλανδρίου δίχασε τους πολίτες

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης – Τίμησε την «Νάκμπα»

 

 

Ένας από τους μεγαλύτερους και πλουσιότερους δήμους της Αττικής αποφάσισε να προχωρήσει σε μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό τοποθετώντας δίπλα στην Ελληνική σημαία, αυτή της Παλαιστίνης.

 

Ανάρτησε μάλιστα στην επίσημη σελίδα του δήμου στα social media ένα κείμενο που εξηγεί την απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου, με την ανάρτηση να δέχεται πάρα πολλά συγχαρητήρια αλλά και αρκετές απόψεις που ήταν αντίθετες με την κίνηση αυτή.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Χαλανδρίου και τα σχόλια που ακολούθησαν από πολίτες του δήμου και όχι μόνο.

Ο #ΔήμοςΧαλανδρίου αλληλέγγυος στον #παλαιστινιακό λαό

Σε μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό που δοκιμάζεται ξανά αυτές τις μέρες, ο Δήμος Χαλανδρίου ύψωσε σήμερα την #παλαιστινιακή #σημαία στο #δημαρχείο της πόλης, τιμώντας την ημέρα μνήμης της 15ης Μαΐου 1948, την «#Νάκμπα», όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης.

Στην «Νάκμπα» συνοψίζεται η «καταστροφή», η «Παλαιστινιακή έξοδος», η #ιστορία ενός λαού που μέσα σε περίπου 2 χρόνια (1947-1949) έμεινε χωρίς πατρίδα και χωρίς ελπίδα επιστροφής στις εστίες του.

Η αποχώρηση των Βρετανών, η ανακήρυξη του κράτους του Ισραήλ, ο πόλεμος, η ταπείνωση και κυρίως ο ξεριζωμός.

Η ιστορία του άλυτου εδώ και 73 χρόνια παλαιστινιακού ζητήματος, που μετρά χιλιάδες νεκρούς και #πρόσφυγες.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος αυτού του πρώτου αραβοϊσραηλινού πολέμου 15.000 #Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, 950.000 εκπατρίστηκαν βίαια και 481 πόλεις και χωριά της Παλαιστίνης καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Και η ιστορία επαναλαμβάνεται με το αίσθημα της κατάφωρης αδικίας για το βίαιο διωγμό από τα πάτρια εδάφη να έχει ριζώσει βαθιά στις ψυχές των Παλαιστινίων.

Με κάθε ευκαιρία, ο Δήμος Χαλανδρίου εκφράζει τη στήριξή του στον παλαιστινιακό λαό και στα δίκαια αιτήματά του για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για διεθνή αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης και για επιστροφή των προσφύγων στην πατρίδα που τους στέρησαν.

Θυμίζουμε ότι το Χαλάνδρι είναι #αδελφοποιημένη πόλη με τη #Ναμπλούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης από τον Ιούνιο του 2015.