«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται μπροστά σε μία ιστορική ευκαιρία. Έπειτα από μία υπερδεκαετή οικονομική κρίση και την πανδημική που ακολούθησε, ετοιμάζεται για τη νέα εποχή με όραμα και σχέδιο που ανοίγει νέες αναπτυξιακές προοπτικές και καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους”, τόνισε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, κατά την ομιλία του στο διαδικτυακού 4ο Συνέδριο για την αγορά ακινήτων της Βόρειας Ελλάδας – Prodexpo North.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε μεγάλα έργα και παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση και για τα οποία είπε:

· Η Ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ: Υπάρχει ήδη θετική απόφαση του ΣτΕ, και παράλληλη διενέργεια του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, για ένα εμβληματικό έργο μείζονος σημασίας για την οικονομική, τη συνεδριακή και εκθεσιακή δραστηριότητα.

· Γήπεδο ΠΑΟΚ: Έπειτα από την θετική έγκριση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ μπαίνουμε στο τελευταίο στάδιο των εγκριτικών διαδικασιών προκειμένου η πόλη και ο σύλλογος να αποκτήσει ένα γήπεδο κόσμημα.

· Η σύνδεση του ΟΛΘ με την ΠΑΘΕ και το σιδηροδρομικό δίκτυο, σε συνδυασμό με το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΘ, θα το αναβαθμίσει σε ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό και εξωστρεφές λιμάνι με πολλαπλασιαστικά οφέλη.

· Μουσείο Ολοκαυτώματος: Προωθείται λύση προκειμένου να ξεμπλοκάρει ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη και την διαχρονική της ιστορική πορεία.

· Μετρό: Αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ προκειμένου το πολύπαθο έργο να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος. Παράλληλα προωθούνται ήδη τα σχέδια για επεκτάσεις προς τη Δυτική πλευρά της πόλης μας αλλά και το Αεροδρόμιο, με σαφή προγραμματισμό.

· ThessIntec: Η δημιουργία του τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Ένα έργο το οποίο θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη κοιτίδα τεχνολογικής πρωτοπορίας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσει το καινοτομικό οικοσύστημα της χώρας με εξειδικευμένο προσωπικό.

· Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου: Ένα έργο το οποίο πρόκειται να προσδώσει ένα νέο Brand Name στην πόλη, σε συνολική διαδρομή 40 χιλιομέτρων. Αποτελεί, παράλληλα, μια μεγάλη ευκαιρία επίλυσης πολεοδομικών ζητημάτων δεκαετιών.

· Flyover: Ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει πλήρως την καταπονημένη Περιφερειακή Οδό σε επίπεδο οδικής ασφάλειας και αύξησης της κυκλοφοριακής ροής. Έργο ΣΔΙΤ το οποίο ήδη πέρασε από τη Διυπουργική επιτροπή και προχωράει ο διαγωνισμός.

· Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά: Η δυτική Θεσσαλονίκη αξίζει την ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον της Πολιτείας. Το εμβληματικό αυτό έργο θα αποδώσει έναν πνεύμονα πρασίνου-αναψυχής και πολιτισμού σε μία περιοχή που το έχει ιδιαίτερη ανάγκη, ενώ αποτελεί και διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Προχωρούν οι διαδικασίες σε συνεργασία των συναρμοδίων υπουργείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

· Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο: Η Βόρεια Ελλάδα θα αποκτήσει το πρώτο παιδιατρικό της Νοσοκομείο, με την μεγάλη προσφορά του ΙΣΝ. Η Κυβέρνηση στέκεται αρωγός στο σημαντικότατο αυτό έργο το οποίο θα αναβαθμίσει πλήρως της παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες, στην περιοχή μας, ενώ προγραμματίζονται και εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου πρόσβασης σε αυτό.

zougla.gr