ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Θυμάσαι που σου έλεγα πως η θερινή version της υπερπαραγωγής των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη «Κάποτε στο Βόσπορο», θα έχει αλλαγές στη διανομή; Σου «πρόδωσα» πρώτος το ότι στη φιλόδοξη δουλειά έκλεισε ο εξαίρετος Αντώνης Καφετζόπουλος, ενώ, όπως είχε γραφτεί είχε μπει στο θίασο και ο άξιος Ιεροκλής Μιχαηλίδης; Τώρα έρχομαι να σου αποκαλύψω ότι στην dream team μπήκε και ο ικανότατος Ρένος Ρώτας, που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στο χώρο… Αυτοί είναι οι «νέοι» της διανομής! Όσο για τους… παλιούς που είχαν κλείσει για τη χειμερινή version της δουλειάς; Ένας κι ένας! Θεοφανία Παπαθωμά, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη ενώ τις μέρες αυτές γίνονται τα τελευταία «μαγειρέματα» για την ολοκλήρωση της διανομής. Στο τραγούδι θα απολαύσουμε τον Γιάννη Διονυσίου ενώ θα χορέψουν οι Αντιγόνη Χρόνη,Νάνσυ Κατσαρού,Αλέξανδρος Κεϊβανάη,Γιούργκεν Κυριάκης.

Ένα ισχυρό επιτελείο συντελεστών και ο δυνατός θίασος πρωταγωνιστών πρόκειται να ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μέσα του περασμένου αιώνα, ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά να παρακολουθήσει έργο με αφορμή τα γεγονότα του 1955,καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε προϋπάρξει ανάλογη παράσταση ή ταινία!

Ο Άκης Δήμου, απ’τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της γενιάς του, έγραψε κατά παραγγελία των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη ένα έργο, το οποίο σκιαγραφεί το μύθο και τη νοσταλγία της Πόλης της καρδιάς μας! Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία της φιλόδοξης υπερπαραγωγής έχει αναλάβει η ευφάνταστη Σοφία Σπυράτου, η οποία ετοιμάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση,όπου τα περίφημη γλέντια της Πόλης, εναλάσσονται με την ποίηση και το δράμα του τόπου και του χρόνου. Τα σκηνικά-κοστούμια υπογράφει ο μετρ Μανόλης Παντελιδάκης,τη μουσική επιμέλεια-πρωτότυπη μουσική και τραγούδια ο εξαίρετος Νίκος Κυπουργός,το βίντεο αρτ-που βασίζεται σε ντοκουμέντα της εποχής-ο άσσος του είδος Νίκος Σούλης,τους φωτισμούς ο άξιος Λευτέρης Παυλόπουλος.enikos.gr