Μετοχές σε στοιχηματική εταιρία αποκάλυψε πως έχει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σουηδικό ΜΜΕ, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό τον κώδικα ηθικής της FIFA.

Έτσι, ο Σουηδός φορ της Μίλαν μπήκε σε μπελάδες, έχοντας το 10% των μετοχών της μαλτέζικης Gameday Group PLC που είναι ο μοναδικός μέτοχος της Bethard, κάτι που προφανώς απαγορεύεται ρητά από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αθλητικού Δικαίου, Τόνι Ρόκα, ξεκαθάρισε πως ο 39χρονος επιθετικός κινδυνεύει με βαρύτατες κυρώσεις, καθώς μπορεί να χάσει την υπόλοιπη σεζόν με την Μίλαν, αλλά και να μην μπορέσει να αγωνιστεί στο Euro με τη Σουηδία!

«Η FIFA μπορεί να επέμβει αυτεπαγγέλτως ή ακόμη κι αν οποιοσδήποτε καταγγείλει την υπόθεση. Στη συνέχεια η Επιτροπή Δεοντολογίας πρέπει να τη διερευνήσει και να αποφασίσει. Σε περίπτωση που έχει διαπραχθεί παραβίαση του κώδικα και δεν είναι δυνατόν να αποφασιστεί η αξία του θέματος αρκετά γρήγορα, μπορεί να επιβληθεί προσωρινή ποινή 90 ημερών.

Σε κάθε περίπτωση και αν η διαδικασία ξεκινήσει πριν από τον Ιούνιο, ο ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να χάσει το Euro. Αν αποδειχθεί αργότερα η κατηγορία, η μέγιστη κύρωση είναι τρία χρόνια. Η FIFA έχει μηδενική ανοχή σε θέματα τζόγου. Μπορεί να προκύψει ότι ο Ίμπρα επωφελήθηκε από τα στοιχήματα που προέρχονταν από αγώνες στους οποίους συμμετείχε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρόκα.Filathlos.gr