Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε σήμερα τη δημιουργία 86.000 νέων θέσεων εργασίας μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ επισκεπτόμενος το πρωί τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στον Άλιμο με τη συνοδεία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, παρουσία του διοικητή ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Μόνο μέσα σε 2 χρόνια δημιουργήσαμε 50.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και βέβαια ο στόχος είναι εξαιρετικά φιλόδοξος, να δημιουργήσουμε 86.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2022 με πόρους οι οποίοι θα έρχονται αφενός από το Ταμείο Ανάκαμψης, αφετέρου από το ΕΣΠΑ»  Και συμπλήρωσε με έμφαση πως «θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους που έχουμε θέσει».

Ήδη από τον Μάιο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021  δημιουργήθηκαν πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας, ενώ από τους ωφελούμενους 6 στους 10 είναι γυναίκες, 4 στους 10 νέοι και το 46% ήταν μακροχρόνια άνεργοι. Στα προγράμματα που τρέχουν, οι θέσεις εργασίας είναι 24.000, ενώ  στα 11 νέα προγράμματα το 2022 οι ωφελούμενοι θα είναι 62.000.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι στόχος είναι τα προγράμματα του ΟΑΕΔ «να αποτελέσουν το πρώτο βήμα για μια πιο μόνιμη απασχόληση, είτε στην εταιρεία στην οποία απασχολείται ο εργαζόμενος μέσω ενός επιδοτούμενου προγράμματος, είτε σε κάποια άλλη επιχείρηση, καθώς θα έχει πια την προϋπηρεσία εκείνη που θα τον κάνει πιο ελκυστικό για τον εργοδότη».

O Κ. Μητσοτάκης κατέληξε ότι «οι ενεργητικές πολιτικές εργασίας αποτελούν προτεραιότητα για αυτήν την κυβέρνηση και την καλύτερη απόδειξη του πραγματικού προοδευτικού στίγματος, το οποίο αποδεικνύει στην πράξη ότι η μείωση των ανισοτήτων και οι ευκαιρίες στους πιο αδύναμους αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας»

Τέλος, ο Κ. Χατζηδάκης, από την πλευρά του, σημείωσε  ότι «Κοινή ομπρέλα όλων των δράσεων που υλοποιούμε είναι η στήριξη των αδύναμων και οι ίσες ευκαιρίες για όλους, με στόχο να μην μείνει κανένας και καμία πίσω την επόμενη ημέρα, καθώς η οικονομία ανακάμπτει με ισχυρούς ρυθμούς».