Μητσοτάκης στο πρώτο υπουργικό: Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη υγεία, καλύτερο κράτος και καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα
Μητσοτάκης στο πρώτο υπουργικό: Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη υγεία, καλύτερο κράτος και καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα

Στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να ετοιμαστούν για δράση, καθώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις.

 

Μητσοτάκης στο πρώτο υπουργικό: Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη υγεία, καλύτερο κράτος και καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα

Πρώτη από αυτές είναι η παρουσίαση και συζήτηση του κυβερνητικού προγράμματος, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Βουλή από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου. Αυτό το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει όλες τις στρατηγικές και το χρονοδιάγραμμα που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε αρχικά στους υπουργούς ότι οι Έλληνες πολίτες καταδίκασαν τις ψεύτικες υποσχέσεις κατά τη διάρκεια των εκλογών. Επιπλέον, τόνισε ότι καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν έχει λάβει τόσο υψηλά ποσοστά ψήφων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

«Πολλοί σχηματισμοί στη Βουλή δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκη δημοκρατική πολυφωνία. Μπορεί να προκαλούν πολιτική κακοφωνία», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, φωτογραφίζοντας έτσι την πολύκροτη είσοδο ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή. Το πολίτευμά μας ξέρει να αυτοπροστατεύεται και πάντα ο κοινοβουλευτισμός ξέρει να αποκαλύπτει τα ψεύτικα είδωλα», συμπλήρωσε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το πρώτο νομοσχέδιο έχει να κάνει με την μετεξέλιξη του σχήματος του «επιτελικού κράτους», ώστε να είναι αποτελεσματικότερος ο συντονισμός και η άσκηση της πολιτικής. Αναφέρθηκε στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται οι επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον έλεγχο του Δημοσίου από το Υπερταμείο, ενώ σημείωσε ότι από εδώ και στο εξής όλα τα προεκλογικά νομοσχέδια των κομμάτων θα κοστολογούνται υποχρεωτικά από ανεξάρτητο φορέα.

«Μέλημά μας θα είναι η οικονομική ανακούφιση των πολιτών, η εξακολούθηση της επίλυσης του προβλήματος της ακρίβειας στα τρόφιμα», ανέφερε, ενώ μίλησε και για τον τομέα της Υγείας, όπου ήδη δρομολογείται η ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ (με Ένοπλες Δυνάμεις και Πυροσβεστική), ώστε να ανταποκρίνονται γρήγορα στις ανάγκες των πολιτών των απομακρυσμένων περιοχών.

Αναφέρθηκε επίσης στους μπλε φακέλους που δόθηκαν στους υπουργούς και περιλαμβάνουν 120 μεταρρυθμίσεις, ενώ υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει άμεσα τις επισκέψεις του σε όλα τα υπουργεία, αρχής γενομένης από σήμερα το απόγευμα, που θα βρεθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «έχουμε αποδείξει ότι μόνο εμείς μπορούμε να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος».