Το myDiesel της ΑΑΔΕ προβλέπει την εφαρμογή της απαλλαγής από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον αντίστοιχο ΦΠΑ κατά την αγορά αγροτικού πετρελαίου. Έτσι, οι δικαιούχοι παραγωγοί δεν θα περιμένουν την επιστροφή του φόρου αφού προηγουμένως τον καταβάλουν.
Η διαδικασία περιλαμβάνει τέσσερα στάδια:
1. Ο παραγωγός εισέρχεται με κωδικούς TAXISnet και δημιουργεί ψηφιακό κουπόνι, με αριθμό και QR.
2. Στο πρατήριο καταχωρίζεται το κουπόνι και εκδίδεται παραστατικό με την προβλεπόμενη φορολογική απαλλαγή.
3. Το σύστημα ελέγχει ηλεκτρονικά τη συναλλαγή και τη δικαιούμενη ποσότητα, ενημερώνοντας το υπόλοιπο του αγρότη.
4. Οι επιστροφές προς τα πρατήρια γίνονται αυτόματα, τουλάχιστον Δευτέρα και Πέμπτη, έπειτα από διασταύρωση των παραστατικών μέσω myDATA ή eSend.
Οι εγγραφές πρατηριούχων αρχίζουν στις 22 Οκτωβρίου 2026, ενώ η υποχρεωτική ψηφιακή διακίνηση προβλέπεται από την 1η Νοεμβρίου. Η πρόσβαση παρέχεται μέσω myAADE και της εφαρμογής myDieselApp για Android και iOS.





