Ο Πάνος Καμμένος, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, παίρνει θέση σχετικά με την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στον Ρώσο ομόλογό Βλαντιμίρ Πούτιν, του να συναντηθούν σε ”ουδέτερο έδαφος”.

Ειδικότερα, ο ίδιος ζητά από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, εάν πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, να προτείνουν να γίνει σε ελληνικό νησί.

Η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου

«Προτείνετε όλες οι Ελληνικές πολιτικές δυνάμεις τώρα η συνάντηση Μπάιντεν Πούτιν που ζητάν να είναι σε ουδέτερο έδαφος να γίνει στην Ελλάδα σε μικρό νησί».

Επικοινωνία Μπάιντεν-Πούτιν

Υπενθυμίζεται ότι τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα της Ουκρανίας είχαν το απόγευμα της Τρίτης ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Λευκός Οίκος, οι δύο ηγέτες εστίασαν στη δημιουργία μιας σταθερής διμερούς σχέσης των δύο χωρών. Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο η Μόσχα να δράσει υπέρ της αποκλιμάκωσης της έντασης με την Ουκρανία, ενώ πρότεινε συνάντηση κορυφής σε ουδέτερο έδαφος, σε μία τρίτη χώρα, τους επόμενους μήνες.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός Πρόεδρος διεμήνυσε στον Ρώσο ομόλογό του ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπισθούν τα εθνικά τους συμφέροντα κα θα «δράσουν αποφασιστικά», σε απάντηση ρωσικών ενεργειών, όπως οι κυβερνοεπιθέσεις και η απόπειρα ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές.enikos.gr