Απόρρητα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία έχει εκπονήσει σχέδιο για εισβολή στην Ελλάδα φέρνει στο φως η σελίδα Nordic Monitor.

Το κείμενο υπογράφει ο γνωστός και αυτοεξόριστος Αμπντουλάχ Μποζκούρ

«Η Τουρκία έχει σχέδιο για την εισβολή στην Ελλάδα, αποκαλύπτουν μυστικά έγγραφα» είναι ο τίτλος του άρθρου του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Μάλιστα, το σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα έχει πάρει το όνομά του από έναν Τούρκο πολέμαρχο του 11ου αιώνα, ο οποίος διοικούσε ένα ανεξάρτητο κράτος κατά τη βυζαντινή εποχή.

Όπως αποκαλύπτουν τα μυστικά έγγραφα του Γενικού Επιτελείου που φέρνει στο φως το Nordic Monitor, η Τουρκία έχει εκπονήσει σχέδιο για μυστική στρατιωτική επιχείρηση που ονομάστηκε “Çakabey” (σ.σ. TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi το πλήρες όνομα).

 

Τα έγγραφα έχουν ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014 «υποδηλώνοντας πως πιθανότατα ενημερώθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία ύστερα από έλεγχο προηγούμενης έκδοσης και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι ενεργό», γράφει ο Μποζκούρτ.

 

 

Δεν είναι τυχαίο το όνομα που οι Ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας επέλεξαν να δώσουν στο σχέδιο για την εισβολή στην Ελλάδα. Ο Çaka Bey (Τσάκα Μπέης) είναι ένα όνομα σεβαστό στην Τουρκία, ιδίως στο ναυτικό. Ο Çaka Bey ήταν εκείνος που ηγήθηκε της πρώτης τουρκικής αποστολής στο Αιγαίο. Οι δυνάμεις του κατέλαβαν τη Λέσβο, τη Χίο και τη Ρόδο αλλά και άλλα εδάφη στα παράλια του Αιγαίου το 1088-91. Κάποιοι μάλιστα θεωρούν τον Çaka Bey ως τον ιδρυτή του τουρκικού ναυτικού.

Μάλιστα, στο site της τουρκικής Ναυτικής Διοίκησης αναφέρεται ότι το 1081 είναι το έτος ίδρυσης του σύγχρονου τουρκικού Ναυτικού υπό τον Çaka Bey. Όπως αναφέρει, ο Τσάκα Μπέης έφτιαξε ναυπηγείο στη Σμύρνη όπου ναυπήγησε 50 σκάφη και με αυτά βγήκε στο Αιγαίο και νίκησε στο Βυζαντινό ναυτικό. Επίσης, στο Ναυτικό Μουσείο στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει άγαλμά του.

 

Μια… γκάφα έφερε την αποκάλυψη για το σχέδιο της Τουρκίας;

Τα έγγραφα που αποκαλύπτουν πως η Τουρκία έχει καταστρώσει σχέδια για εισβολή στην Ελλάδα ήρθαν στο φως καθώς βρίσκονταν σε φάκελο δικαστικής υπόθεσης που εξεταζόταν σε δικαστήριο στην Άγκυρα.

Ο εισαγγελέας Σερντάρ Κοζκούν, πιστός στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως… ξέχασε να βγάλει τα διαβαθμισμένα έγγραφα πριν καταθέσει το φάκελο στο δικαστήριο! Τα απόρρητα έγγραφα τα είχε συλλέξει από το Γενικό Επιτελείο κατά τη διάρκεια έρευνας για την απόπειρα πραξικοπήματος του ’16.

Τα έγγραφα, μεταξύ των οποίων κι εκείνο όπου αναφερόταν και το σχέδιο για εισβολή στην Ελλάδα, τα είχα ανταλλάξει κορυφαίοι αξιωματούχοι του Γενικού Επιτελείου καθώς χρησιμοποιούν εσωτερικό και ασφαλές σύστημα ανταλλαγής e-mail.

Ο Κοσκούν, σημειώνει ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, την 1η Αυγούστου του 2016 είχε δώσει διαταγή στο στρατό να του προωθήσει αντίγραφα όλων των e-mail των προηγούμενων δυο μηνών, ανάμεσά τους και των κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.

10 μέρες μετά, ο εισαγγελέας ανέθεσε στον βοηθό του, τον αστυνομικό Βουκσέλ Βαρ, να μαζέψει τα e-mail από τους server του Γενικού Επιτελείου και να του αναφέρει τι βρήκε. Η επιτροπή που έφερε σε πέρας την εργασία, με επικεφαλής τον Βαρ, ολοκλήρωσε το έργο της στις 14 Φεβρουαρίου 2017 και στη συνέχεια κατατέθηκαν στο δικαστήριο.

Πηγή: Nordic Monitor