Ο Μούργος εκατομμυριούχος
Ο Μούργος εκατομμυριούχος
Ο Μούργος εκατομμυριούχος
#CHIEN POURRI MILLIONNAIRE
Συγγραφέας: Colas Gutman
Εικονογράφος: Mark Boutavant
Εκδόσεις Μίνωας
Θεματικές: χιούμορ, 🐕σκύλοι, φιλία
Οι ατυχίες του καλοκάγαθου Μούργου δεν φαίνεται να τελειώνουν ποτέ. Σε αυτή την ιστορία οι δύο φίλοι του σκουπιδοτενεκέ ο αδέσποτος σκύλος 🐶🐕 και ο γάτος είναι πραγματικά πεινασμένοι. Έχουν φθάσει στον πάτο του κάδου τους δίχως να έχουν βρει το παραμικρό για να παρηγορήσουν τα άδεια στομάχια τους. Ο Μούργος τραγουδά και ονειρεύεται να γίνει πλούσιος. Φαίνεται πρόθυμος να δεχτεί τα πάντα για να μπορέσει να φάει κάτι και να ξεφύγει από τον κάδο του.
Οι 3 διαβόητοι απατεώνες Ζαν, γνωστοί καταζητούμενοι γκάνγκστερ, φτάνουν και του ζητούν να φυλάξει τη βαλίτσα τους, αλλά αυτή η βαλίτσα είναι γεμάτη χρήματα και ο Μούργος, νομίζοντας ότι ήταν η ανταμοιβή του για τη δουλειά, αρχίζει να τα σπαταλά 💸💰 παρά τις παραινέσεις του Χαλκομανία που τον προειδοποιεί ότι το χρήμα είναι πιο βρώμικο και από αυτούς.
Αυτή τη φορά, ο τροχός της τύχης φαίνεται έχει γυρίσει υπέρ των δύο φίλων, του Μούργου και του Χαλκομανία. Έχουν την ευκαιρία να φάνε σε ακριβό εστιατόριο. Περνούν το βράδυ σε πεντάστερο ξενοδοχείο και απολαμβάνουν τις περιποιήσεις ενός κομμωτηρίου.
Είναι δύσκολο να  αντισταθεί ο Μούργος σε τόσα χρήματα. Θα είναι όμως γενναιόδωρος με τους αρουραίους και τα περιστέρια της γειτονιάς ή θα κρατήσει όλα τα “φλουριά” για να αγοράσει γλυκά; Τι κι αν ο Μούργος αλλάξει για τα καλά;
“Το χρήμα και αν ρέει, την ευτυχία δε θα φέρει” τραγουδά η παλιά του αγαπημένη.
Ένα διασκεδαστικό βιβλίο, με μερικά χρήσιμα μαθήματα, για το τι μπορεί να συμβεί όταν τα χρήματα ή η φήμη, παραμερίζουν τις αξίες μιας καλής φιλίας ή της πίστης στον εαυτό μας.
Παιχνίδια με λέξεις, έννοιες και εκφράσεις που ομοιοκαταληκτούν με αταξία και χιούμορ τα χαρακτηριστικά του συγγραφέα Colas Gutman.
Οι εικονογραφήσεις του Marc Boutavant είναι υπέροχες και σέβονται τόσο πολύ την τρέλα αυτής της λαμπρής σειράς!
Τα βιβλία της σειράς Ο Μούργος απευθύνονται σε παιδιά 6+
KidsBookLab
Ο Μούργος εκατομμυριούχος
Ο Μούργος εκατομμυριούχος