«Ήταν πολλές μέρες της απολογίας. Αρχικά θέλω να ζητήσω συγνώμη για στιγμές έντασης, καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολη η θέση που βρίσκομαι, έρχομαι να μιλήσω για περιστατικά πολύ δύσκολα για μένα που με στοιχειώνουν και θα με στοιχειώνουν σε όλη μου τη ζωή. Όλα μου τα παιδιά είναι το ίδιο, εδώ μιλάω για τη Τζωρτζίνα.


Όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να μιλήσω για τη Τζωρτζίνα, το χαρακτήρα της δε θέλω να αλλάξω κάτι, θέλω όμως να απευθυνθώ προς τη δικαιοσύνη και ελπίζω να δικαιωθεί το παιδί μου. Θέλω να μάθω την αλήθεια, δεν την ξέρω, ζητούσα απεγνωσμένα το αίμα του παιδιού μου, ελάτε στη θέση τη δική μου, εσείς θα θέλετε το αίμα του παιδιού σας; Ευελπιστώ να με βοηθήσετε να βρω την αλήθεια για την κόρη μου», ανέφερε ξεσπώντας η 35χρονη κατηγορούμενη.

«Άλλο η δική μου δικαίωση, άλλο η δικαίωση της Τζωρτζίνας»

Νωρίτερα, η κατηγορούμενη είχε κάνει την παράδοξη δήλωση οτι δεν ταυτίζονται η δική της δικαίωση με τη δικαίωση της μνήμης της Τζωρτζίνας, προσθέτοντας ότι θα φτάσει έως το εξωτερικό για τη δικαίωση της μνήμης της κόρης της.

Δικαστής: Δεν ταυτίζετε τη δική σας δικαίωση με την δικαίωση της Τζωρτζίνας;

Κατηγορούμενη: Καμία σχέση, είπα και να καταδικαστώ θα συνεχίσω, θα πάω και στο εξωτερικό.


Δικαστής: Εννοούσατε για τη δική σας αθώωση;

Κατηγορούμενη: Η αθώωση σημαίνει ότι δεν το έχω κάνει εγώ.

Δικαστής: Αν αθωωθείτε σημαίνει ότι θα βρείτε και την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας;

Κατηγορούμενη: Θα το ψάξω, γι αυτό έχουμε απευθυνθεί και στο εξωτερικό.

Μύδροι Πισπιρίγκου κατά Ανδρέα Ηλιάδη: «Με κατηγόρησε για τη δημοσιότητα»

Τα «πυρά» της Ρούλας Πισπιρίγκου συγκέντρωσε για ακόμη μια ημέρα ο εντατικολόγος και διευθυντής ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης.

«Με κατηγόρησε για τη δημοσιότητα, έγινε διάσημος για το σύνδρομο Μινχαουζεν δεν το ήξερε κανένας», είπε για το γιατρό που μέχρι το θάνατο της Τζωρτζίνας έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο και συμβουλευόταν, υποστηρίζοντας ότι μέχρι το θάνατο της 9χρονης τον εμπιστευόταν, παρά το γεγονός ότι ο κ. Ηλιάδης πρώτος είχε βάλει στο «κάδρο» τη μητέρα και ζητούσε να εξεταστεί από ειδικούς για Μινχάουζεν.

«Αν υπήρχε περίπτωση να πιστεύει ότι εγώ έκανα κάτι κακό στην κόρη μου τον Απρίλιο και συνέχισε να το πιστεύει, προφανώς θα το προχωρούσε, αλλά με τη «συγνώμη» που μου είπε και το γεγονός ότι έψαχνε και αλλού για το πρόβλημα του παιδιού, πίστεψα ότι δεν το πιστεύει πια», εξήγησε η κατηγορούμενη γιατί συνέχισε να τον εμπιστεύεται.

Δικαστής: Για ποιο σκοπό φτιάχνει ένα ψέμα σε βάρος σας ο κ. Ηλιάδης αφού τότε δεν είναι ο γιατρός σας;

Κατηγορούμενη: Πολύ ωραία ερώτηση.

Δικαστής: Ευχαριστώ. Γιατί δημιούργησε αυτή την εικόνα, αυτό το κλίμα για σας;

Κατηγορούμενη: Δε γνωρίζω το σκοπό του.

Δικαστής: Ξεκινούν από εκείνον οι υποψίες του εναντίον σας; Για ποιο σκοπό;

Κατηγορούμενη: Δε γνωρίζω, επανέλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου, για να απαντήσει ακολούθως ότι την ενέπλεξε για την προσωπική του δημοσιότητα.

Δικαστής: Μπορείτε να βρείτε ένα κίνητρο στον κ. Ηλιαδη να σας κατηγορήσει;

Κατηγορούμενη: Αν ήταν η δημοσιότητα. Μπορεί είναι μια υπόθεση δε γνωρίζω. Έχει προχωρήσει σε πολλές ενέργειες που δεν περίμενα να τις κάνει. Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι ότι κατηγόρησε μόνο εμένα όχι τον κ Δασκαλακη.

Προεδρος: Σκέφτηκε δηλαδή ο κ. Ηλιάδης «πως θα γίνω διάσημος, θα κατηγορήσω τη μητέρα τη Τζωρτζίνας»;

Κατηγορούμενη: Ο κ. Ηλιάδης έπαιρνε τους δημοσιογράφους από Φεβρουάριο και τους έλεγε. Σίγουρα από Φεβρουάριο έλεγαν οι εφημερίδες για Μινχαουζεν.

Δικαστής: Δηλαδή λέτε ότι μετά το θάνατο του παιδιού ο κ. Ηλιαδης είπε στους δημοσιογράφους για εσάς, μετά οι γιατροί συνεννοήθηκαν όλοι μαζί για να καλύψουν τα δικά τους λάθη, αυτή είναι η σκέψη σας;

Κατηγορούμενη: Αυτός είναι πίσω από όλα, αυτός πήρε τηλέφωνα πήρε τηλέφωνο και ανακατεύτηκε για το που θα γίνει νεκροψία. Γιατί δεν ήθελε να κατέβει το παιδί στην Πάτρα; Φοβόταν τι θα έβρισκε η κ. Τσιολα;

Πρόεδρος: Έχετε αναφερθεί δέκα φορές στη δημοσιότητα, στην τηλεόραση, είναι τόσο σημαντικά πράγματα αυτά;

Κατηγορούμενη: Αυτό με ρωτήσατε έτσι απάντησα.

«Ένα καράβι κεταμίνη»

Με αυτή τη φράση η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε την ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στο μεταθανάτιο αίμα του παιδιού, παρά το γεγονός ότι οι τεχνικοί σύμβουλοι που έχει διορίσει έχουν μιλήσει για μη θανατηφόρα δόση.

Όπως είπε η κατηγορούμενη παιδοκτόνος, όταν «ο κ. Ράικος έχει πάρει την εντατική κι έχει πει ότι «έχω βρει ένα καράβι κεταμίνη, μεγαλύτερη από τα θεραπευτικά όρια», πιστεύω ότι είπε στη ΜΕΘ, ότι έχει γίνει σφάλμα και πάμε όλοι να καλύψουμε το σφάλμα». Επανέλαβε δηλαδή για ακόμη μια φορά ότι οι γιατροί προσπάθησαν να κρύψουν το ιατρικό τους σφάλμα που δεν είναι άλλο από το ότι αυτοί έδωσαν την κεταμίνη στο παιδί της.

Πρόεδρος: Γιατί να το καλύψουν αφού δεν έκαναν λάθος; Γιατί να συνεννοηθούν πέντε νοσοκομεία να πουν ψέματα;

Κατηγορούμενη: Πως θα σώσουν τον εαυτό τους; Δεν έχω ξανακούσει να κατηγορείται γονέας για φάρμακο που έχει γιατρός στα χέρια του.

«Η χαρτού είπε ότι δεν είμαι δολοφόνος»

Η κατηγορούμενη ρωτήθηκε για ακόμη μια φορά για τη….χαρτού που πήγε μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, η οποία….είδε ότι η 35χρονη δεν είναι δολοφόνος.

Δικαστής: Σε ένα μήνυμά σας λέτε ότι η χαρτού είπε ότι δεν είστε δολοφόνος. Γιατί μετά πήγατε σε άλλη χαρτού μετά το θάνατο του παιδιού σας;

Κατηγορούμενη: Ήμουν με πολύ κακές παρέες. Ήταν στο σπίτι της φίλης μου και το έκανα.

Δικαστής: Και γιατί να πει ότι δεν είστε δολοφόνος; Το είπε από μόνη της δεν τη ρωτήσατε εσείς;

Κατηγορούμενη: Ναι

Δικαστης: Και γιατί να το πει;

Κατηγορούμενη: Επειδή το έλεγαν στην τηλεόραση

Δικαστής: Τι σας ενδιαφέρει να μην μπλέξετε, να μην εκθέσετε ανθρώπους όταν σας κατηγορούν ότι σκοτώσατε το παιδί σας;

Κατηγορούμενη: Δεν εμπλέκονται στην υπόθεση για μένα είναι κουτσομπολιό.

Δικαστής: Εμείς σας ρωτάνε από κουτσομπολιό;

Κατηγορούμενη: Δεν έχει να κάνει με το θάνατο της Τζωρτζίνας

Δικαστής: Προσπαθείτε να προστατεύσετε κάποιον και όχι εσάς;

Κατηγορούμενη: Για να σώσω εμένα, γιατι;

«Όχι» δικαστών στην ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Την απόρριψη του αιτήματος διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αποφάσισε ομόφωνα το δικαστήριο, μετά από σχετική εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας.

«Στο χρόνο που υποβλήθηκε το αίτημα δεν μπορούσα να τοποθετηθώ. Να πω στη μέση της διαδικασίας σκοπεύουμε να καταδικάζουμε ή να μη καταδικάσουμε και πάρτε την κατηγορούμενη στο ψυχιατρείο;

Έχει έρθει η κατηγορούμενη και μας λέει είμαι καλά, δεν έχω πειράξει το παιδί μου, δεν πάσχω από κάτι, είμαι εδώ για τη δικαίωση του παιδιού μου. Θα πω να εξεταστεί;

Το Μινχαουζεν είναι διαταραχή συμπεριφοράς. Απάντησε με νηφαλιότητα, είπε τα γεγονότα με χρονική αλληλουχία, δεν έδωσε την εντύπωση μιας γυναίκας που πάσχει και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται εδώ μέσα», εξήγησε η εισαγγελική λειτουργός.

Οι δικαστές απέρριψαν και τα υπόλοιπα αιτήματα της υπεράσπισης, όπως το αίτημα αυτοψίας στο νοσοκομείο Παίδων, κηρύσσοντας με αυτόν τον τρόπο το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας.

Στις 25 Ιανουαρίου θα αγορεύσει η εισαγγελέας της έδρας.



Dnews