Νωρίτερα του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα – και συγκεκριμένα για παράβαση του νόμου περί όπλων, αλλά και κατοχή ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση – ενώ εντέλει του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 25 μήνων χωρίς αναστολή.


Το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» θα οδηγηθεί στις φυλακές και θα εκτίσει το σύνολο της ποινής του, δηλαδή τους 25 μήνες που του επιβλήθηκαν από το Αυτόφωρο και το υπόλοιπο της κάθειρξής του για τις υπόλοιπες πραξεις, για τις οποίες καταδικάστηκε στο παρελθόν.

Ο κατηγορούμενος είχε εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής του και είχε αποφυλακιστεί με όρους το 2019. Μετά τη νέα του εμπλοκή με τη δικαιοσύνη, θα εκτίσει το σύνολο της ποινής που του έχει επιβληθεί από τα ελληνικά δικαστήρια.

«Δεν είναι σπίτι μου ο χώρος που ερεύνηθηκε η ΕΛΑΣ, το όπλο είναι της συντρόφου μου»

Απολογούμενος στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποίηθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο» και λίγο αργότερα συμπλήρωσε πως «επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι».

Ο συνήγορός του, Γιώργος Καρκανιάς τόνισε για το θέμα ότι ο κατηγορουμενος αντιεξουσιαστης διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek mafia.»


Αναφορικά με το πιστόλι που βρέθηκε στο σπίτι του είπε πως το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Το χρονικό της επιχείρησης της ΕΛΑΣ

Υπενθυμίζεται πως ο άνδρας συνελήφθη στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά από πληροφορίες που είχαν οι άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σπίτι του Χ.Τ. – καταδικασμένου για τρομοκρατικές επιθέσεις με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» – που βγήκε από το φυλακή το 2019, βρέθηκαν ένα πιστόλι με έξι φυσίγγια, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και φυσίγγια όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.

Στο σπίτι του πορτιέρη επίσης εντοπίστηκαν κουτιά με εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, χειροβομβίδα και φυσίγγια. Σε ό,τι αφορά τα δύο στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού – πρόκειται για μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών – παραπέμπονται στον εισαγγελέα του ναυτοδικείου, ο ένας με κακούργημα για τα εκρηκτικά και ο άλλος για πλημμεληματική πράξη παράβασης του νόμου περί όπλων.Dnews