Ποιά καταστήματα ανοίγουν εκτάκτως στην Αττική

Ποιά καταστήματα ανοίγουν εκτάκτως στην Αττική
Ποιά καταστήματα ανοίγουν εκτάκτως στην Αττική

Βόρεια και Ανατολική Αττική: Ανοίγουν εκτάκτως καταστήματα- Δείτε ποια

 

 

 

Με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, ανοίγουν κάποια καταστήματα εκτάκτως από σήμερα έως και τις 28 Φεβρουαρίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι στον βόρειο και ανατολικό τομέα της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι έμειναν για μέρες χωρίς ρεύμα.

Ειδικότερα, ανοίγουν:

τα καταστήματα που πωλούν συσκευές θέρμανσης μη ηλεκτρικές
το λιανεμπόριο σιδηρικών
το λιανεμπόριο χρωμάτων και
το λιανεμπόριο τζαμιών

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι λόγω των επιπτώσεων που επέφεραν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, τα οποία έπληξαν κυρίως τον Βόρειο και Ανατολικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και την εξ αυτών ανάγκη να προμηθευτούν τα νοικοκυριά, κυρίως εξοπλισμό θέρμανσης, δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 10604/18-2-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ B 643), σύμφωνα με την οποία, επιτρέπεται από σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και έως και την 28η Φεβρουαρίου, η λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν τους παρακάτω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας:

• ΚΑΔ 47.52.45.06 → Λιανικό εμπόριο σωμάτων καλοριφέρ για κεντρική θέρμανση, που δεν θερμαίνονται ηλεκτρικά, από σίδηρο ή χάλυβα.
• ΚΑΔ 47.59.58.16 → Λιανικό εμπόριο θερμαντήρων αέρα ή διανεμητών θερμού αέρα π.δ.κ.α. από σίδηρο ή χάλυβα, μη ηλεκτρικών.
• ΚΑΔ 47.59.58.22 → Λιανικό εμπόριο μερών θερμαστρών, κουζινών, συσκευών για το ζέσταμα φαγητών και παρόμοιων μη ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.

Η λειτουργία των ανωτέρω επιχειρήσεων γίνεται με την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν θεσπιστεί για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, ήτοι οι μεν επιχειρήσεις να τηρούν την αναλογία ενός ατόμου για κάθε 25 τμ,, οι δε πολίτες να αποστέλλουν τον Κωδικό 2 ή να συμπληρώνουν έντυπη βεβαίωση και να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά μάσκα.