Την προσεχή Πέμπτη (16/9, 12:00) θα πραγματοποιηθούν στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 ανδρών και Α1 γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Λόγω των περιοριστικών μέτρων που εξακολουθούν να ισχύουν, η ΚΟΕ ανακοίνωσε ότι από κάθε σωματείο μπορούν να παραβρεθούν ο πρόεδρος, ο προπονητής και ο έφορος της ομάδας.

Το νέο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 16 ομάδων και θα αρχίσει στις 9 Οκτωβρίου. Στην Α΄ φάση θα διεξαχθεί ένας γύρος (15 αγωνιστικές) και στη συνέχεια οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ (1-8 και 9-16). Στη Β΄ φάση θα διεξαχθεί και πάλι ένας γύρος (7 αγωνιστικές), με κάθε αγώνα να διεξάγεται στην αντίθετη έδρα από αυτήν της Α΄ φάσης και τις ομάδες να μεταφέρουν τη συνολική βαθμολογία τους. Μετά την ολοκλήρωση της Β΄ φάσης θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων και τα πλέι άουτ με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων (13η έως 16η θέση μετά το πέρας της Β΄ φάσης).

Το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών θα αρχίσει στις 6 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 12 ομάδων. Η κανονική περίοδος θα διεξαχθεί σε δύο γύρους (22 αγωνιστικές) και στη συνέχεια οι πρώτες οκτώ ομάδες θα μετάσχουν στα πλέι οφ και οι τέσσερις τελευταίες στα πλέι άουτ.Filathlos.gr