Πορτοσάλτε: «Αν υπήρχε πρόσωπο με το οποίο θα μπορούσε να μιλήσει ο Σαμαράς από τη ΝΔ, έως τώρα δεν υπάρχει. Λείπει ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος ήταν αυτός που είχε αναλάβει αυτά τα πράγματα».

Ακόμη και ο Πορτοσάλτε παραδέχθηκε πόσο λείπει ο Δημητριάδης από το Μαξίμου. Μπορεί να μην το είπε ευθέως, όμως η αναφορά του Άρη Πορτοσάλτε στον αέρα του ΣΚΑΪ έχει τη δική της πολιτική σημασία.

«Ακούω ότι, εάν υπήρχε, που δεν υπάρχει, αυτοί που το λένε… πρόσωπο με το οποίο θα μπορούσε να μιλήσει ο Σαμαράς από τη ΝΔ, έως τώρα δεν υπάρχει. Υπονοούν ότι δεν υπάρχει γιατί λείπει ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος ήταν αυτός που είχε αναλάβει όλα αυτά τα πράγματα».

Η αποστροφή αυτή, πέρα από τις διατυπώσεις και τις επιφυλάξεις που τη συνοδεύουν, αναδεικνύει ένα πολιτικό δεδομένο: ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης είχε έναν ιδιαίτερο και κομβικό ρόλο στην επικοινωνία και τη διαχείριση κρίσιμων υποθέσεων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και το ενδιαφέρον είναι ακριβώς αυτό: όταν ακόμη και ο Πορτοσάλτε αναφέρεται δημόσια στην απουσία του Δημητριάδη ως παράγοντα που επηρεάζει το εάν και με ποιον μπορεί να συνομιλήσει ο Αντώνης Σαμαράς με τη Νέα Δημοκρατία, δύσκολα μπορεί κανείς να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει τη σημασία του ρόλου που είχε. Δεν χρειάζεται να προσθέσει κανείς πολλά. Η ίδια η διατύπωση είναι αρκετά αποκαλυπτική. Ακόμη και ο Πορτοσάλτε το παραδέχθηκε.