Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Power Pass. Οι  δικαιούχοι θα λάβουν επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος με επιστροφές ποσών έως 600 ευρώ. Αφορά τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022.

Η οικονομική ενίσχυση δίνεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ. Στο εισόδημα αυτό δεν προσμετράται τυχόν εισόδημα προστατευόμενου μέλους.

Από σήμερα και μετά θα μπορεί κάθε πολίτης με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ να υποβάλει την αίτησή του. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την τελευταία μέρα του Ιουνίου. Η καταβολή των ποσών αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.

Τα  στοιχεία που θα χρειαστείτε για να ολοκληρώσετε την αίτηση σας  στο gov.gr είναι: το ΑΦΜ σας, οι  προσωπικοί σας κωδικοί taxisnet και το IBAN του τραπεζικού σας λογαριασμού, όπου θέλετε να κατατεθεί η επιδότηση. Το Power Pass αφορά μόνο την πρώτη κατοικία και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία θα αντλούνται από την ΑΑΔΕ απευθείας. Οι χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος θα αντλούνται απευθείας από τους παρόχους.

Όσοι υποβάλουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση θα πρέπει να την υποβάλουν πριν την υποβολή της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη χορήγηση του επιδόματος. Για τους συγκεκριμένους θα ληφθεί υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, που αποκτήθηκε το 2021.

Για νοικοκυριά που έχουν κοινό ρολόι (π.χ. διπλοκατοικίες) η επιδότηση θα δοθεί στο δικαιούχο που το  ΑΦΜ του αναγράφεται στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Σε περίπτωση που το ΑΦΜ δεν ανήκει σε κανέναν από τους δικαιούχους το ποσό της επιδότησης επιμερίζεται στους δικαιούχους.

Το ποσό της επιδότησης είναι αφορολόγητο  και ακατάσχετο  κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης και δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση.